Vor 15 parlamentari din 15 – Candidații USL Dolj și-au depus dosarele la BEJ Dolj

1
171

Candidaţii USL Dolj s-au prezentat, ieri, la Biroul Electoral Judeţean pentru a-şi depune dosare de candidatură. Fiecare uselist care va intra în această cursă a fost însoţit de cât mai mulţi susţinători, pentru a arăta sprijinul de care se bucură în această campanie electorală. Co-preşedintele USL Dolj, Ion Prioteasa, şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, au fost alături de aceştia, declarând că vor face tot ce se poate ca cele 15 Colegii parlamntare să fi adjudecate de reprezentanţii uselişti.

În tabăra USL Dolj domnea optimismul. Toți candidații erau relaxați, iar discursurile susținătorilor le-au dat și mai multă încredere. Primul care a declarat că toți cei 15 competitori în cursa electorală pot fi victorioși a fost co-președintele USL Dolj, Ion Prioteasa: ”Toți cei 15 candidați au șanse reale să câștige coelgiile. Este unul dintre momentele cele mai faste după 1990, când putem să spunem că toți candidații au șanse să câștige. În acest caz mini parlamentul din Dolj va avea un cuvânt de spus la București, fie din  funcția de parlamentar, din cea de ministru sau de secretar de stat, și i vor putea să ajute mai mult județul Dolj și municipiul Craiova”. Președintele PSD Dolj a fost susținut de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care a spus că nu vrea să treacă, în calitate de primar, prin ce au trecut și alți aleși locali USL pe timpul guvernării PDL: ”Voi face tot ce îmi stă în putere să îi ajut pe candidații USL, pentru că îmi doresc să facem guvernul după 9 decembrie. Sunt convinsă că putem să câștigăm toate colegiile parlamentare”.

 

Candidații USL Dolj care își doresc un loc în Senatul României sunt: Cristiana Anghel, Mihai Fifor, Florea Voinea, Mario Ovidiu Oprea și Mircea Geoană. Din cei cinci, doar ultimii doi sunt și în prezent în Parlamentul României. Florea Voinea a mai fost deputat până în 2008, însă acum își dorește să devină senator. Cristiana Anghel a venit pe filieră PC în Dolj. Mihai Fifor, după o carieră notabilă în administrația locală și județeană, și după două mandat de secretar de stat la MAI, a luat decizia să candideze la un post de senator.

 

Mihai Fifor, candidat pe Colegiu 2 Senat Craiova:

”Din momentul acesta putem să începem discuțiile cu cetățeanul, ca oameni responsabili și care dorim să aducem o schimbare. Discutăm despre 2012, anul în care am câștigat localele și în care, în opinia mea, am câștigat referendumul, și anul în care vom câștiga alegerile parlamentare, și vom aduce România în matca de stat european. Spun asta pentru că eu cred că este extrem de important ca Parlamentul României să aibă o configurație stabilă, în care USL să domine  tocmai pentru a genera un guvern puternic, pentru că începând cu 1 ianuarie 2013 este absolută nevoie ca România să își recapete pacea economică și socială, și să începem reformarea clasei politice pentru că eu cred că asta își doresc cetățenii de la  noi. În ceea ce privește relația cu cetățenii municipiului Craiova am spus întodeauna că vom rămâne aproape de ei, vom duce în Parlament proiectele craiovenilor, poentru că este extrrem de important ca prin poarlamentari Cetatea Banilor să fie o voce foarte puternică în Parlamentul României”


La Camera Deputaților, din cei 9 candidați desemnați de cei de la PSD, doar Nicolae Vasilescu nu a fost în Parlamentul României în mandatul 2008-2012.  Claudiu Manda și Ion Călin își doresc cel de-al treilea mandat de deputat, iar Valeriu Zgonea pe cel de-al patrulea.  Petre Petrescu  și Florentin Gust sunt doar la al doilea. Mihai Voicu și Ionuț Stroe sunt candidații care au mai trecut prin Camera Deputaților din partea PNL, iar Cosmin Enea și Daniel Nane își încearcă pentru a doua oară norocul.

 

Petre Petrescu, candidat pe Colegiu 5 Camera Deputaților:

”Pentru mine ziua aceasta este extrem de importantă. Mi-am depus candidatura cu gândul la victoria acestei frumoase echipe a USL, cea mai bună formulă care a candidat vreodată în județul Dolj. Îmi doresc mult ca data de 9 decembrie a.c. să însemne pentru toți românii ziua redobândirii demnității de cetățean al acestei țări. Mă aștept ca victoria USL Dolj să însemne o mai mare atenție acordată județului. Măcar de data aceasta rezultatele bune obținute de organizația PSD Dolj, și vorbesc în calitatea mea de secretar executiv, sper să determine conducerea partidului să întoarcă privirea către noi și să avem 1-2 miniștrii, și mai mulți secretari de stat, pentru că este nevoie ca Oltenia să primească o mai mare atenție, pentru că în ultima perioadă a fost vitregită de multe lucruri bune care s-ar fi putut întâmpla. Vreau să vă spun că în ceea ce mă privește, în cazul în care voi fi reales deputat, voi milita pentru bunăstarea cetățenilor din Colegiu 5 în care candidez, dar și pentru cei din întreg județul Dolj”.

1 COMENTARIU

  1. Florentin Gust nu va iesi!
    Este de prost gust sa mergi pe mana unui traseist incult, care spunea ca in SUA sunt vreo 7 partide, pe la care ar fi trecut Kennedy

Comments are closed.