Consiliul Judeţean Dolj şi rezultatele obţinute pe mandatul vechi: peste 569 de milioane de euro pentru dezvoltarea judeţului

0
275

Joi, 26 septembrie, Consiliul Judeţean Dolj s-a întrunit, în şedinţa lunară, ultima din mandatul 2020 – 2024. Pe ordinea de zi au fost 24 de puncte, fiecare cu ceea ce este de interes pentru dezvoltare. Preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a ţinut să mulţumească celor 36 de consilieri judeţenipentru munca depusă de-a lungul celor patru ani de mandat, reliefând că  instituţia pe care o conduce a implementat, în această perioadă, programe de dezvoltare în valoare de peste 569 de milioane de euro. Au fost patru ani prolifici, care se transpun în rezultatele obţinute, ducând Doljul pe primele locuri, la nivel naţional,  iar ceea ce s-a întâmplat în judeţ nu are precedent, datele fiind dovezi.

 Preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: “Nu puteam reuşi acest lucru fără contribuţia tuturor. Am format o echipă, s-a lucrat unitar, indiferent de opţiunile politice. Suntem la un maxim istoric, dezvoltând proiecte de dezvoltare, prin atragere de fonduri europene, de peste 569 de milioane de euro. Vom continua aceste programe, nu ne vom opri aici. Perioada cea mai grea a fost în 2020 – 2021, ţinând cont şi de condiţiile existente atunci. Încă o dată, mulţumesc tuturor pentru munca depusă”.

Proiecte fără număr

În perioada amintită, CJ Dolj a dezvoltat proiecte care au depăşit suma de 569 de milioane de euro, foarte multe prin contribuţie proprie. Datele nu mint. Astfel, printr-un total de 0,16 milioane de euro s-a finalizat un proiect pentru dezvoltarea educaţiei, prin creşterea de utilizare a internetului în activitatea educaţională a instituţiilor de învăţământ special din Dolj, , la care s-a adăugat monitorizarea şi menţinerea stării de conservare favorabilă a speciilor de floră şi faună, inventariate în Coridorul Jiului, nelipsind consolidarea capacităţilor instituţiilor publice de învăţământ special din Dolj, în vederea gestionării COVID – 19. Totul a avut loc în 2021. În acelaşi an, s-a finalizat un program de 1,6 milioane de euro, care, pe lângă cele amintite, s-a referit şi la extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional din Craiova. În 2022, proiectele depuse s-au finalizat, suma alocată fiind de 116,5 milioane de euro. A început în martie, prin “Revizuirea planului de management al ariilor naturale protejate – Coridorul Jiului şi Bistreţ ” şi al Rezervaţiilor Naturale “Locul fosilier Drănic” şi Pădurea “Zăval”. În noiembrie, acelaşi an, a avut loc reabilitarea clădirii în care funcţionează Centrul Maternal “Sf. Ecaterina” şi Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Craiova – “Filantropia”, iar, o lună mai târziu, a avut loc reabilitarea clădirilor în care funcţionează Liceul Tehnologic Special “Beethoven” din Craiova şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj. La acestea, s-au adăugat şi alte investiţii.

Urmează altele …

La finalul anului 2022 şi începutul lui 2023, s-au contractat şi alte investiţii, aşa cum spune legislaţia, fiind vorba despre sume de 144 milioane de euro, respectiv 181 milioane de euro şi, dar nu în ultimul rând, 211,1 milioane de euro. La primul capitol, amintim amenajarea traseului cicloturistic EuroVelo 6 Mehedinţi – Dolj – Olt, cu termen de plecare în februarie 2023, precum şi reabilitarea sediului Poliţiei Oraşului Segracea şi al Secţiei Poliţiei Rurale Segarcea, demarată în martie 2023. Datele statistice sun foarte elecvonte, iar investiţiile vor continua .