Clubul de istorie Corint, un nou proiect cultural

0
259

Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica, dă startul unui club de istorie care-și propune să examineze prezentul și posibilitățile viitorului pornind de la studii, mărturii și lucrări de referință în domeniul cercetării istorice, semnate de autori cu prestigiu internațional și amprentă puternică în publicistica actuală. De multe ori e vorba de lucrări inedite, care surprind realitatea din interiorul fenomenului și a căror substanță îi fascinează până și pe neinițiați.

În ultima zi de joi a fiecărei luni, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vă așteaptă în spații neconvenționale din București, pentru a așeza în context istoric teme de interes actual. Pentru înscrieri, accesați acest link:  https://bit.ly/ClubIstorieCorint

Prima ediție a clubului are loc pe 29 septembrie la Londohome și va fi transmisă live pe paginile de social media Corint și Veridica.

Analistul politic Bedros Horasangian, jurnalistul Ion M. Ioniță și istoricii Florin Șperlea și Sorin Turturică vor discuta despre situația Rusiei în raport cu Occidentul și cu întreaga lume pornind de la volumele recent apărute în colecția Corint Istorie:

  • Moscova înhață România. O mărturie occidentală din anii 1944–1947 de Robert Bishop și E. S. Crayfield
  • Întoarcerea Leviatanului rus. Cultura violenței și obsesia imperialismului de Serghei Medvedev
  • Vorî: Hoți și asasini. Supermafia rusă de Mark Galeotti
  • Memoriile unui mercenar din Grupul Wagner de Marat Gabidullin
  • Crimeea și Noul Imperiu rus de Agnia Grigas