Careu victorios pentru Cârţu şi Săndoi

0
87

Cu un penalty scos de Curelea şi executat de Brandan, Universtatea Craiova a câştigat al patrulea meci la rând de la instalarea noilor antrenori şi are moral foarte bun înaintea derby-ului cu Dinamo

 

Universitatea Craiova – ASA Tg.Mureş 1-0

A marcat: Brandan 27 – pen.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 6.000.

Craiova: Bălgrădean 7 – Achim 7, Frăsinescu 7, Acka 7, Vătăjelu 7 – Târnăcop 7, Kay 7 (32 Băluţă) 6, Brandan 7 – Nuno Rocha 6 (65 Pleşan) 6, Curelea 8 (90 Ivan), Bancu 7. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

ASA: Viciu 6 – Feussi 7, Bejan 6, M. Constantin 6, Sepsi 6 – N’Doye 5 (83 Helder Castro), G. Mureşan 5 – Hora 6, Gorobsov 5 (50 Amauri) 6, Szekely 5 (66 Zicu) 5 – Axente 5. Antrenor: Adrian Falub.

Arbitri: Radu Petrescu – Vlad Bârleanu (ambii din Bucureşti), Gabriel Bârjac (Zalău). Rezervă: Andrei Chivulete (Bucureşti).

Observatori: Iulius Nemţanu (Ilfov), Eduard Dumitrescu (Piteşti).

Cartonaş roşu: Brandan 85.

Nou-promovatele cu cele mai importante investiţii de vară s-au întâlnit într-un cadru ideal pentru fotbal la final de septembrie, la una din ultimele dispute găzduite de „Ion Oblemenco” înainte de demolare. Mureşenii veneau cu moralul dat de startul de sezon peste aşteptări, în timp ce Craiova se agăţa de repornirea eficientă cu 3 victorii, a tandemului Cârţu-Săndoi. Cei doi antrenori nu i-au putut alinia pe Izvoranu, Mateiu, Madson şi Bawab, iar Kay, care începuse excelent jocul de ieri, s-a accidentat după o jumătate de oră. Oaspeţii au aliniat o formulă cu destule foste staruri, resuscitate pentru gloria Ardealului, M. Constantin, Sepsi, N’Doye, Mureşan, Hora sau Szekely aducând deja ASA în fruntea Ligii I. Alb-albaştrii au afişat la centru un mesaj omagial pentru regretatul Petre Deselnicu, la 68 de ani de la naşterea „Taipanului”, iar un suporter care a depăşit un secol de viaţă a dat lovitura de start cu o vitalitate care i-a inspirat şi pe olteni.

Bălgrădean a ieşit primul rampă, respingând şutul care avea să însemne singura ocazie de gol a oaspeţilor. Asta fiindcă n-a fost deloc un joc pe contre, ci unul de aşteptare, ambele echipe evoluând la siguranţă, fără vreun risc. Singura reuşită a venit pe o inspirată preluare a lui Curelea în careu, cu un blitz în faţa lui Mureşan, care a comis penalty-ul. Brandan a trimis în vinclul portarului cu nume predestinat unor astfel de execuţii, Viciu, şi Craiova avea de apărat mai mult decât ar fi sperat după desfăşurarea jocului.

La pauză se invoca acel 1-2 din primăvară, când trupa lui Sabău au întors avantajul luat de băieţii lui Stângă, dar istoria nu s-a repetat. Craiova s-a retras în aşteptarea unui contraatac de 2-0, dar mureşenii nu s-au aruncat cu toate liniile pentru a egala, în condiţiile în care N’Doye a fost anihilat la centru. Cea mai mare ocazie a meciului a apărut în minutul 67, când Curelea a scăpat singur cu Viciu, dar şutul n-a fost nici pe departe pe măsura sprintului. Brandan a primit a doua eliminare consecutivă, din cauza unei intrări imprudente, taxată cam dur de centralul care, paradoxal arbitrase englezeşte până atunci. ASA a avut superioritate pentru forcingul de final, dar acesta nu avea să vină, fiindcă alb-albaştrii şi-au apărat eroic cele 3 puncte, iar Bălgrădean a cules imperial orice minge i-a depăşit fundaşii.

Emil Săndoi: „Ştiam că va fi un meci greu, eu cred că ASA este ca valoare imediat după Steaua, Astra şi Petrolul, au jucători de valoare şi cu mare experienţă. Am meritat victoria, băieţii au luptat pentru ea şi merită felicitări. E bine că nu am luat gol nici acum, aşa poate să crească o echipă, ca valoare şi ca moral. Chiar dacă avem probleme cu accidentările şi eliminările în fiecare meci, datorită disciplinei tactice ne descurcăm bine, improvizaţiile au dat randament. Nu ştiu dacă suntem mai buni ca Dinamo, dar avem un moral bun pentru derby”

Brandan: „Suntem fericiţi cu 9 puncte în 3 meciuri, mai ales că nu am primit gol în aceste jocuri, asta e prima regulă la echipă. N-am jucat bine, dar am arătat caracter, am fost concentraţi tot meciul. Craiova merită să fie mai sus, oraşul, fanii, noi, staff-ul, conducerea, toţi tragem în aceeaşi direcţie. La faza eliminării am vrut să joc mingea, nu am văzut adversarul, arbitrul s-a grăbit, păcat, fiindcă arbitrase foarte bine. Îmi pare rău că mi-am lăsat echipa la greu şi mai ales că voi lipsi la Dinamo, mi-aş fi dorit foarte mult să joc etapa viitoare. E un derby şi sunt orgolii, aşa că trebuie să câştigăm”

Daniel Stanciu: „Nu a fost un meci de orgolii, poate doar în Liga a II-a a fost ceva rivalitate. În schimb, a fost un joc slab, fără ocazii, noi am avut doar una, în prima parte. Penalty-ul lor a fost corect acordat. Important pentru noi este să ne salvăm, chiar dacă unii ne văd mai sus. Şi noi şi Craiova avem echipe mai bune ca în Liga a II-a. Craiova a făcut o mutare foarte bună cu aducerea cuplului Cârţu-Săndoi, câştigă la limită, dar câştigă. Şi noi ne-am fi dorit să jucăm prost şi să batem, dar gazdele au fost mai bune”

Adrian Falub: „A fost un meci echilibrat, fără ocazii. Noi am avut posesie mai bună, dar fără a fi periculoşi, iar Craiova a acceptat dominarea şi a câştigat datorită acelei faze de penalty. Craiova are o echipă mult întărită faţă de Liga a II-a”