Peşte de concurs în lacul din Parcul Romanescu

0
324

Pentru că lacul din Parcul Romanescu este plin de peşte, RAADPFL Craiova îi invită pe craioveni la un concurs de pescuit, în toată regula. Pe lângă captura din timpul celor şase ore de pescuit, cei mai norocoşi vor pleca acasă şi cu premii. Organizatorii spun că genul acesta de competiţii va continua, aceasta fiind doar prima ediţie.

RAADPFL Craiova, în colaborare cu AsociaţiaPescarilor Sportivi “ Bibanul” si cu sprijinul DB Bats Club, organizează, sâmbăta viitoare, pe 6 octombrie, primul concurs de pescuit staţionar pe lacul din Parcul Nicolae Romanescu, intitulat “BIBANU 2012 CUP”. „Numărul maxim de standuri este de 100, iar înscrierile se vor face în limita acestora. Se pot înscrie în concurs pescarii care au permis recreativ sau sportiv, obligatoriu valabile  pe anul 2012”, a menţionat directorul RAADPFL Craiova, Radu Preda. Cei care îndeplinesc această condiţie şi doresc să se înscrie în concurs trebuie să achite, mai întâi, o taxa de participare, de 20 de lei. Aceasta se plăteşte la toate magazinele de profil din Piaţa Chiriac, strada ”Corneliu Coposu”, ”Craioviţa Nouă” (în spatele Big-ului) şi „Mag Fish”, din spatele Pieţei Centrale, pe strada„ Fraţii Goleşti”, nr. 34. ”Pentru pescarii pensionari şi cei cu handicap grav, taxa de participare este de 10 lei”, a anunţat organizatorul evenimentului, această categorie de concurenţi având rezervate 30 de locuri.

Concursul se adresează doar perscarilor cu permis

Potrivit regulamentului, participanţii trebuie să ajungă lângă lac la în intervalul 7.00 şi 7.15, pentru a se întâlni cu organizatorii. Întâi  li se va face instructajul tehnic şi, dintr-o urnă, vor fi trase la sorţi standurile. Concurenţii vor avea la dispoziţie o jumătate de oră pentru a-şi pregăti materialele, iar la ora 8.30 se va da startul competiţiei. Fiecare va avea dreptul să arunce în apă câte două undiţe, de maximum 6 metri şi să folosească doar  momeală înţepată  (pe cârlig). O altă regulă spune că pescarii sunt obligaţi să pescuiască în linişte, fără a deranja vecinii de stand şi respectând direcţiile de lansare., Concursulse încheie fix la ora 14.00, după cele şase ore de pescuit, trecându-se la cântărirea peştelui. În funcţie de kilogramele de peşte care vor fi scoase din lac, organizatorii vor întocmi clasamentul celor mai  buni pescari. ” După constatările noastre, în lac s-a strâns deja mult peşte şi vom avea ce să premiem. Vom fi acolo pentru a-i felicita pe cei mai buni pescari, alături de reprezentanţii Primăriei Craiova”, a mai spus directorul RAADPFL Craiova.

Se pescuieşte doar  peştele sub 3 kilograme

Pescarii vor avea dreptul să plece acasă cu 5 kilograme de peşte. Potrivit directorul Preda, dacă printre peştii prinşi se vor afla şi exemplare care, la cântar, vor cântări 3 kilograme sau mai mult, acestea vor fi eliberate imediat în lac. „Cantitatea de peşte prins se poate reţine sau dona în limita a 5 kilogram de pescar, iar diferenţele vor fi donate căminului de bătrâni. Pe lângă captură, pescarii vor ajunge acasă şi cu premii. ”Vor fi oferite trei premii pentru pescarii care vor avea cea mai mare cantitate de peşte şi un premiu pentru pescarul care va prinde cel mai mare peşte”, a precizat Preda. Concurentul care se va clasa pe locul I va primi o sumă de 150 de lei, cel de pe locul II – 100 lei, iar cel de pe locul III – 50 de lei. Tot din partea organizatorilor, cei trei vor primi câte o dimplă şi câte o cupă, create special pentru prima ediţie a concursului. Premiul pentru cea mai mare captură este tot de 50 de lei.