Universitatea Craiova vs FC Botoşani, la Severin

0
395

După ce şi-a încheiat parcursul european în play-off-ul Conference League, Universitatea Craiova îşi îndreaptă atenţia spre Superligă, unde are ca obiectiv în acest sezon câştigarea titlului. În seara aceasta, de la ora 21.00, Ştiinţa întâlneşte, la Severin, pe FC Botoşani, echipă pe care a învins-o în play-off-ul pentru participarea în cupele europene, dar care, sub comanda lui Mihai Teja, are un început de campionat remarcabil, fiind neînvinsă.

Mirel Rădoi a prefaţat astfel partida cu FC Botoşani: „Venim după un meci disputat, în care putea fi un scenariu de vis, în schimb a fost un scenariu de groază pentru noi. Aşa cum am spus înainte de returul de la Beer Sheva, indiferent de deznodământul calificării, aş fi vrut să se termine după 90 de minute. Aşa, a fost un consum mare de energie pentru noi, consum foarte mare şi mental pentru loviturile de departajare. Aş fi vrut ca totul să se termine mai devreme, însă din păcate nu s-a putut şi rămân urme. Sper ca băieţii să fie pregătiţi pentru meciul cu Botoşani, un adversar destul de echilibrat şi de valoros, care a câştigat şi cu campioana CFR Cluj, aşa că mă aştept la un meci echilibrat. Este o echipă mult schimbată în bine şi asta i se datorează lui Mihai Teja. Botoşani pune presiune pe adversar indiferent că este meci acasă sau în deplasare, o echipă agresivă, care a şi schimbat sistemul de câteva ori şi se vede că jucătorii au experienţă şi pot să abordeze orice meci în orcice aşezare. Mihai Roman, pe lângă faptul că este un jucător valoros, cunoaşte în detaliu jucătorii noştri. Să sperăm că şi noi îl cunoaştem destul de bine, încât să-l anihilăm, dacă i-a trecut acea accidentare. Noi avem ceva probleme medicale, vor fi schimbări în echipă, iar până la ora meciului trebuie să mai rezolvăm din problemele mentale, pentru că oricât am vrea să spunem că suntem pregătiţi, e clar că pe creier ne rămân anumite lucruri de la ultimul meci, cu Beer Sheva”.

Analiza LPF:

„Unul dintre cele mai interesante meciuri din etapa a 7-a le va aduce faţă-n faţă pe Universitatea Craiova şi FC Botoşani, două echipe care, de fiecare dată când s-au întâlnit, au oferit publicului partide spectaculoase. Cele două formaţii s-au mai duelat de 22 de ori în principala competiţie internă, fiecare şi-a trecut în cont câte opt victorii, iar alte șase jocuri s-au terminat la egalitate. Palmares cu Universitatea Craiova gazdă: 11 meciuri – 7 victorii Universitatea Craiova – două remize – două succese FC Botoşani. Primul joc a avut loc în stagiunea 2014-2015, când Universitatea Craiova a câştigat pe teren propriu cu 2-1 (1 noiembrie 2014). Întâia victorie din contul moldovenilor a venit pe 2 mai 2015, FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-0 (marcatori: Acsinte, Batin). Cea mai recentă dispută directă: 27 mai 2022, Universitatea Craiova – FC Botoșani 2-0. Mihai Teja vs. Universitatea Craiova: 9 jocuri în campionat – 4 victorii – o remiză – 4 înfrângeri. Mediile de vârstă> Universitatea Craiova – 26 ani şi 7 luni. FC Botoşani – 24 ani şi 9 luni.”