Secretele jackpotului la jocurile de tip slots

0
810

Nu este nimic în neregulă să mergeţi la un cazinou cu un buget strict, să practicaţi jocurile care par să ofere cea mai distractivă experienţă, iar banii pierduţi să fie preţul distracţiei. Dar dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti şansele de a pleca cu mai mulţi bani decât ai intrat, trebuie să ştii ce jocuri au cele mai multe şanse de câştig. Înainte de a vă aşeza la o masă, aflaţi ce jocuri de cazinou au cele mai bune cote, astfel încât să puteţi face pariuri inteligente. Totodată, este important să vă documentaţi despre jackpoturi şi marile premii.

Industria de gambling este considerată o ramură a industriei de divertisment. În mod normal, jucătorii aleg să practice jocuri de cazinou pentru relaxare, însă ştim cu toţii că mulţi dintre aceştia sunt atraşi de mirajul îmbogăţirii rapide.

Însă, oare cum sunt generate fondurile de premiere şi cum sunt calculatele jackpoturile? Se ştie faptul că operatorii de cazinouri online şi stradale nu ies niciodată în pierdere. Majoritatea jocurilor practicate în cadrul acestora asigură o marjă de profit către cazinouri, marjă ce poate varia de la 1-2-3% şi poate creşte în funcţie de jocul ales.

Sloturile sunt cele mai răspândite şi practicate jocuri în cadrul cazinourilor. Au cel mai mic RTP dintre toate jocurile şi cu toate acestea păcănelele atrag milioane de pariori. Mulţi operatori de cazinouri online obţin între 65 şi 80 % din venituri doar din sloturi. Doar în Las Vegas, s-a demonstrat că ponderea este ceva mai mică pentru că mulţi jucători prezenţi în cazinourile clasice aleg jocurile de masă şi ruletă în detrimenul sloturilor. Şi totuşi cum de au succes aceste slot machines?

Un slot modern este simplu de jucat. Jucătorii introduc moneda, decid cu privire la valoarea pariului, apasă pe rotire şi speră să fie o mână câştigătoare. Există multe varietăţi de aparate de slot în cazinourile de astăzi, de la aparate cu role fizice care se învârt (cei din industrie le numesc „steppers”) până la sloturi care au replicat rolele rotative pe un ecran video, dar toate funcţionează după acelaşi mod de joc.

Totodată, sloturile au cele mai mari jackpoturi dintre toate jocurile de cazinou. Jackpots online atrag milioane de utilizatori în platformele digitale de gambling, cu toţii sperând la marele premiu. Conform unor studii, şansele de a câştiga un jackpot la sloturi sunt aceleaşi ca ale unui jucător care se joacă de 20 de ani.

Un jackpot este un premiu care poate fi câştigat de un jucător de sloturi. Acesta creşte cu o sumă mică pentru fiecare pariu plasat pe aparat. Suma este stabilită de cazinou, iar aparatele cu jackpot progresiv afişează valoarea. După ce un jucător câştigă, jackpot-ul revine la nivelul minim. Acest lucru permite mai multor jucători să joace şi să mărească suma jackpot-ului.În unele cazuri, un jackpot va fi calculat conform unei formule matematice.

Există şi alte moduri de a calcula un jackpot pentru jocuri de noroc. Unele cazinouri folosesc un sistem „must hit by” pentru a determina valoarea premiului. Acest jackpot este ajustat automat de fiecare dată când este jucat un joc, iar valoarea plăţii se bazează pe ultimul pariu făcut. Când acest prag este depăşit, premiul în bani este câştigat.

Există şi alte tipuri de jackpoturi. Cele care implică un jackpot progresiv sunt cele care cresc cu fiecare pariu succesiv. Un jackpot progresiv este construit cu mai multe maşini conectate, fiecare plăteşte premiul maxim după ce au fost jucate un anumit număr rotiri. Dacă un jucător practică un joc suficient de mult, în cele din urmă îl va câştiga. Un sistem „must hit by” plăteşte numai atunci când un jucător plasează un pariu care depăşeşte acel prag.

Valoarea unui jackpot poate varia foarte mult. Este posibil să câştiaţi jackpot-ul fără a fi jucat prea mult sau puteţi juca multe rotiri şi să nu câştigaţi, totul fiind la noroc. Valoarea maximă a unui jackpot este determinată de numărul de monede care sunt plasate în aparat.

Jackpot-ul unui cazinou poate creşte în timp, ceea ce poate face dificilă estimarea sumei exacte. De asemenea, poate fi dificil să câştigi un jackpot de zece mii de dolari. De exemplu, unele cazinouri oferă jackpoturi de câteva mii de dolari, altele aleg sume mult mai mari.

Deci, cum decid aparatele de slot cine câştigă şi cine pierde? „Plăţile pe sloturi sunt calculate statistic ”, spune Ambrose. Apăsarea rotire activează generatorul de numere aleatorii, care este un algoritm care determină dacă fiecare rotire este un câştig sau o pierdere şi cât de mare este un câştig. Fiecare joc, spune Ambrose, are un procent de reţinere stabilit şi un tabel de plăţi care detaliază cât de des şi cât de mult vor plăti jocurile.

Poate un jucător să obţină un avantaj la un slot care se bazează pe pură şansă? Nu chiar. „Există un avantaj statistic pentru cazinouri”, spune Ambrose. „Matematica jocului spune că fiecare joc trebuie să genereze un câştig pozitiv constant pentru cazinouri.”

Tot matematica spune că jucătorii se plictisesc şi renunţă la anumite jocuri dacă acestea nu oferă câştiguri. În consecinţă toate jocurile de tip slots sunt setate să ofere sun formă de câştiguri un anumit procent din încasări. Poate astăzi sunteţi pierzători, dar data viitoare poate veţi câştiga.

Şi uite aşa sloturile continuă să atragă parioriii. „Pentru jucător”, conchide Ambrose, „trebuie să existe o şansă realistă de a câştiga. Dar pe termen lung, avantajul va cădea întotdeauna în favoarea cazinoului.”

Trebuie să reţineţi că sloturile au cel mai mic RTP, care porneşte de la 85% şi poate creşte spre 95%. Jucaţi pentru relaxare şi distracţie, iar câştigarea jackpotului este o chestiune de noroc. Nu există un avantaj clar al jucătorului în raport cu sloturile. Aşa cum spun şi specialiştii, pe termen lung cazinourile ies pe profit. Există o diferenţă între a nu câştiga şi a pierde. Puteţi să vă bucuraţi de un cazinou şi să acceptaţi că vă va costa nişte bani să fiţi acolo, indiferent dacă vorbim de un cazinou stadal sau online. La urma urmei, veţi cheltui bani dacă mergi şi într-un parc de distracţii.