Craiovean acuzat de trafic de droguri menţinut după gratii

0
102

drogJudecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, măsura arestării preventive faţă de Daniel Giuliano Camen, craioveanul de 42 de ani ajuns după gratii pe 27 aprilie a.c., împreună cu o femeie, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. Cei doi au fost trimişi în judecată la sfârşitul lunii trecute, dosarul fiind acum analizat în camera preliminară. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT – Craiova au destructurat reţeaua de traficanţi coordonată de cei doi inculpaţi, iar în urma celor şase percheziţii făcute în Craiova, oamenii legii au ridicat 14.000 de lei, zeci de pliculeţe cu droguri şi opt telefoane mobile.

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, joi, 25 august a.c., măsura arestării preventive a lui Daniel Giuliano Camen, craioveanul trimis în judecată împreună cu o femeie (plasată sub control judiciar), pentru trafic de droguri: „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului CAMEN GIULIANO DANIEL. În baza art. 207 alin. 6 C.P.P. rap. la art. 207 alin. 4 C.P.P. Menţine arestarea preventivă a inculpatului CAMEN GIULIANO DANIEL. În baza art. 275 alin. 3 C.P.P. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru parchet. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 25.08.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.tribunal

Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, pe 26 aprilie a.c., o acţiune vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri. Astfel, după ce un membru al reţelei a fost prins pe Aeroportul din Craiova, la revenirea din Italia, au fost făcute 6 percheziţii domiciliare, toate în Craiova, la locuinţele suspecţilor. “Din cercetări a reieşit că, persoanele în cauză ar fi introdus în ţară, din Italia, droguri de risc şi de mare risc, pe care le-ar fi vândut ulterior pe raza judeţului Dolj”, au comunicat reprezentanţii Poliţiei Române. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 32 de pliculeţe cu cannabis, 2 pliculeţe cu o substanţă albă cu privire la care existau suspiciuni că este cocaină, 100 de grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, opt telefoane mobile şi 14.000 de lei. Cinci persoane au fost ridicate şi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru a fi audiate de procurorul de caz, pentru două dintre ele, o femeie şi un bărbat, fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Joi, 27 aprilie a.c., Daniel Giuliano Camen, de 42 de ani, din Craiova, şi Alina Iuliana Văduva, de 29 de ani, ambii din Craiova, au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care le-a emis mandate pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, faţă de alte 3 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar. În urmă cu o lună, mai exact pe 29 iulie a.c., s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii DIICOT Craiova i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Daniel Giuliano Camen şi pe Alina Iuliana Văduva (plasată sub control judiciar pe 21 iunie) pentru trafic de droguri, dosarul fiind acum analizat în procedura camerei preliminare.