Băsescu: Voi da în judecată pe oricine lansează minciuni legate de subiectul răpirii jurnaliştilor

0
136

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat ieri că, după aducerea în ţară a lui Mohamad Munaf, va da în judecată “pe oricine mai lansează în spaţiul public minciuni” la adresa sa, legate de subiectul răpirii jurnaliştilor. “Îi atenţionez pe amatorii de afirmaţii mincinoase pe acest subiect că, acum, după aducerea în ţară şi a lui Munaf, voi da în judecată pe oricine mai lansează în spaţiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul răpirii jurnaliştilor. Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o acţiune în instanţă pentru denunţ calomnios”, a scris fostul preşedinte pe Facebook.

În context, Traian Băsescu a făcut unele precizări referitoare aducerea în ţară a lui Mohammad Munaf şi Omar Hayssam, afirmând că a dat ordinul către unele structuri de securitate pentru a-i aduce în ţară pe cei doi “cu orice preţ şi orice risc”, asumându-şi riscul politic al acestui ordin în cazul unui eşec. “Aducerea în ţară a celor doi infractori nu ar fi fost posibilă fără intervenţia politică pe care am făcut-o la cele mai înalte nivele, cu consecvenţă, mai bine de opt ani (ca de altfel şi în cazul aducerii lui Popa din Indonezia)”, a mai scris Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că structurile de securitate române au fost “deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea în ţară a celor doi condamnaţi, contribuind decisiv la înfăptuirea justiţiei”. De asemenea, Băsescu a mai spus că, odată cu aducerea în ţară a lui Munaf, vor putea fi discutate şi “alte faţete ale cazului”, adăugând că are conştiinţa împăcată pentru că şi-a făcut datoria. “Pentru mine, înseamnă lucrul dus până la capăt de statul român şi trebuie spus că România a dat examenul voinţei de a urmări infractorii până în pânzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta şi alte faţete ale cazului. Eu am conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria”, a scris Băsescu.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci), a fost adus, joi, în România şi se află în prezent în custodia Poliţiei Române, a anunţat Administraţia Prezidenţială.