Agresorul din Craioviţa Nouă, arestat pentru 30 de zile

0
44

Florin Ghiţulescu, bărbatul de 30 de ani, din Craiova, extrem de violent, care ameninţa cu cuţitul trecătorii din părculeţul din zona Racheta, cartierul Craioviţa Nouă, şi care a fost împuşcat în picioare de poliţiştii Secţiei 5 Craiova, a primit, ieri după-amiază, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Încă este în spital, sub pază, dar când va fi externat, va ajunge direct în arestul IPJ Dolj. Din păcate, starea tânărului de 27 de ani pe care l-a agresat este neschimbată, fiind tot în comă.

Ieri după-amiază, judecătorii Tribunalului Dolj au admis propunerea înaintată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Florin Ghiţulescu, de 30 de ani, din Craiova, acuzat de tentativă de omor. Potrivit hotărârii instanţei, mandatul va fi pus în executare în momentul externării bărbatului, care este în continuare sub pază, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au anunţat, ieri, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ghiţulescu Florin, reţinut pentru 24 de ore miercuri seara, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor şi au formulat propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara de 26.08.2014, în timp ce se afla într-un cartier de pe raza municipiului Craiova, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra victimei C.C.I. (n.r. – Camen Ionel), aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, cauzându-i leziuni grave ce i-au pus viaţa în primejdie. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Reamintim că incidentul pentru care a fost arestat Florin Ghiţulescu s-a petrecut marţi seara, în cartierul craiovean Craioviţa Nouă, iar oamenii legii n-au avut altă soluţie decât să-l oprească trăgând mai multe focuri de armă spre el, pentru că agresorul, bolnav psihic, fugit din Clinica de Psihiatrie I, de lângă Parcul „Nicolae Romanescu”, îşi bătuse tatăl şi pe Ionel Camen, de 27 de ani, din Craiova, care este în comă acum, şi sărise cu cuţitul la poliţişti. Cercetările au fost demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, însă ulterior dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Agresorul, fost arbitru de fotbal,  a suferit leziuni superficiale la picioare şi este  internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, sub pază strictă.