Bergodi: “Meciul cu Astra e foarte important, cel cu CFR va fi decisiv”

0
266

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova

Giurgiu, stadion: „Marin Anastasovici”, ora 21.30

Astra Giurgiu: Lazar – G. Şerban, Graovac, Dandea, Radunovic – Crepulja, Simion –  Răduţ,  Budescu, V. Gheorghe – Alibec. Antrenor: Bogdan Andone. Rezerve: Bolboaşă – Dima, David Bruno, Stahl, Balaure, Seto, Ioniţă, Baicu, Fatai.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Bărbuţ, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Mitran, Bălaşa, Qaka, Ivanov, Baiaram, Gustavo, Al. Popescu, Niţu.

Arbitri: Andrei Chivulete – Mircea Orbuleţ, Andrei Constantinescu (toţi din Bucureşti). Rezervă: Adrian Cojocaru (Galaţi).

Observator: Iosif Olah (Sf. Gheorghe).

Universitatea Craiova este sigură că va depinde de ea însăşi în ultima etapă a sezonului, în meciul direct cu CFR Cluj, dar meciul de la Giurgiu le poate oferi alb-albaştrilor şi varianta egalului în duelul final pentru titlu. Egalul ori înfrângerea sunt practic similare pentru Ştiinţa în seara aceasta, numai victoria ajutându-i pe elevii lui Bergodi în perspectiva ultimei runde. La fel cum CFR Cluj îşi permite un egal în meciul cu FCSB, condiţia pentru a deveni campioană fiind să câştige la Craiova.

Antrenorul Universităţii Craiova, Cristiano Bergodi, este şi el convins că titlul se va decide în ultima etapă, în duelul direct din Bănie.

„Avem un meci foarte, foarte important la Giurgiu. Sigur, nu e un joc decisiv, fiindcă numai meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă, va fi decisiv. Băieţii stau bine, deşi, din păcate, ne-am oprit cu antrenamentele timp de 3 zile, dar eu consider că a fost şi bine într-un fel, pentru că oricum am jucat mult în ultima perioadă şi o pauză a fost binevenită. De când am reluat antrenamentele, băieţii s-au comportat bine, sunt concentraţi. Ei ştiu că trebuie să ne menţinem vii şansa şi visul de a fi campioni, dar în acest moment trebuie să ne gândim numai la meciul cu Astra, care este un meci foarte dificil, contra unei echipe foarte bune” a declarat Cristiano Bergodi, înaintea partidei cu Astra.

Lipsesc Bancu şi Ivan

Pentru meciul de la Giurgiu, Cristiano Bergodi nu poate contra pe căpitanul Nicuşor Bancu, suspendat, pe Andrei Ivan, accidentat, şi pe fostul jucător al Astrei, Alex Măţel, încă nerefăcut. În aceste condiţii, titular în banda stângă va fi Bogdan Vătăjelu, cel care a arătat o formă slabă de când a revenit la Universitatea Craiova, iar în ultima perioadă a fost folosit pe finalul partidelor, substituindu-l pe celălalt fundaş de bandă, Ştefan Vlădoiu.

Cu excepţia celei de la Bucureşti, pentru jocul cu FCSB, singurul pierdut, toate deplasările din acest play-off au fost făcute cu avionul de Universitatea Craiova, care s-a zburat ieri la Bucureşti cu un charter, pentru ca azi să se deplaseze la Giurgiu cu autocarul.

La Astra revine în primul 11 Denis Alibec, suspendat pentru meciul din etapa trecută, de la Mediaş, antrenorul Bogdan Andone putând alinia cea mai bună formulă. Astra îşi merită locul 3 în clasament, având în lot jucători de calitate precum Budescu, Alibec, Răduţ, Fatai, Vali Gheorghe şi chiar portarul Lazar, ori fundaşul stânga Radunovic.

Anul acesta, Universitatea Craiova şi Astra Giurgiu s-au întâlnit de 3 ori, rezultând două succese pentru olteni şi unul pentru formaţia de la Dunăre. A fost un 1-0 în Bănie, gol Bancu, după ce Răduţ ratase un penalty, un 1-0 pentru Astra, la Giurgiu, gol Alibec, ambele în sezonul regular, iar în duelul din tur, din play-off, Şttiinţa s-a impus cu 2-1, cu dublă Koljic şi gol Baicu.