Dolj: Acțiuni ale IPJ Dolj pentru prevenirea accidentelor rutiere

0
143

Polițiștii doljeni au depistat, în ultimele 48 de ore, 110 persoane care nu au respectat legislația rutieră, în urma abaterilor constatate fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 26.000 de lei. Polițiștii au constatat 15 infracțiuni, fiind depistați șoferi care conduceau fără permis, sub influența alcoolului sau se aflau la volanul unor vehicule neînmatriculate.

Conform IPJ Dolj, în ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au desfășurat activități în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind organizate acțiuni care au vizat depistarea și sancționarea persoanelor aflate la volan sub influența băuturilor alcoolice, a celor care circulă cu viteză excesivă, precum şi a celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public. Astfel, 110 persoane, care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 26.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au depistat 4 șoferi care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și alte 8 persoane care se aflau la volan, deși nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În alte 2 cazuri, polițiștii au depistat în trafic vehicule neînmatriculate. Astfel, polițiștii au întocmit dosare penale pentru cele 15 infracțiuni constatate, 8 de conducerea unui vehicul fără permis, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și 1 pentru refuzul de recoltare a mostrelor biologice.

Depistați la volan băuți și fără permis

-Ieri, 28 iulie, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au depistat un tânăr de 29 de ani, din comuna Cetate, care conducea un autoturism prin localitate, deşi se afla sub influenţa băututilor alcoolice. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că acesta nu deţinea permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

-La data de 28 iulie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 19 ani, din Craiova, care se afla la volanul unui autoturism deşi nu avea acest drept. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta avea o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că acesta nu deţinea permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul îi fusese încredinţat de un alt bărbat din localitate, care cunoştea faptul că acesta nu are dreptul de a conduce autoturisme. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu are dreptul de conduce.