Universitatea II vs CSO Filiaşi în Cupa României

0
135

Satelitul Universităţii Craiova dispută astăzi, pe stadionul din Mischii, de la ora 17.30, un derby judeţean cu CSO Filiaşi în cadrul etapei a doua a fazei naţionale din Cupa României. Echipa lui Daniel Mogoşanu, care a câştigat faza judeţeană a competiţiei şi a trecut în turul anterior de Metropolitan Işalniţa, va juca împotriva lui CSO Filiaşi, care debutează cu acest prilej în actuala stagiune a Cupei României. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se dispută prelungiri şi, dacă egalitatea persistă, se execută lovituri de departajare. „Vrem să jucăm fotbal, să căpătăm experiență în urma acestui meci și, în primul rând, să câștigăm pentru a merge mai departe în competiție. Pentru juniori ar fi important să aibă meciuri tari inclusiv în Cupă pentru a crește valoric“, a spus Daniel Mogoșanu, antrenorul principal al Universității II. În această partidă vor evolua și jucători de la prima echipă a Științei, care au jucat mai puțin în ultima perioadă. CSU II va disputa un amical sâmbătă, de la ora 10, la Slatina, cu FC Olt. ACSO Filiași a încheiat pe locul 7 sezonul trecut al Ligii a III-a, cu 29 de puncte. În această vară, la gruparea doljeană au sosit mulți jucători de la Turceni, inclusiv antrenorul Cojocaru.

Echipele doljene, din nou în serii diferite

S-au stabilit şi seriile Ligii a III-a pentru sezonul competiţional 2015-2016. S-au creionat 5 serii, dintre care 3 vor avea 15 echipe, “Moldova”, “Ardealul” şi “Oltenia-Banat”, iar alte două vor fi cu 16 formaţii, respectiv “Bucureşti-Dobrogea” şi “Oltenia-Ilfov”.

Echipa satelit a Universităţii Craiova a fost repartizată în seria a IV-a, denumită “Banat-Oltenia”, în care va mai evolua şi adversara de astăzi, CSO Filiaşi, dar şi echipele: Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, Naţional Sebiş, Vulturii 2009 Lugoj, Millenium Giarmata, Pandurii Lignitul II Târgu Jiu, CS Ineu, FC Hunedoara, Minerul Motru, Metalurgistul Cugir, ASU Politehnica Timişoara, Cetate Deva, Măgura Cisnădie şi Performanţa Ighiu.

Celelalte două echipe doljene din Liga a III-a, CS Podari şi Metropolitan Işalniţa (fosta Municipal Craiova), vor fi în seria a III-a, dominată de formaţii din Ilfov, în componenţă fiind: CS Ştefăneşti, CS Afumaţi, Concordia Chiajna II, Sporting Roşiori, SCM Piteşti, Atletic Bradu, Urban Titu, Sportul Vişina Nouă, FC Olt Slatina, Sporting Turnu Măgurele, FC Aninoasa, FC Voluntari II, AFC Hărman, AFC Astra II Giurgiu.

Prima clasată la sfârșitul campionatului va promova în liga secundă, iar ocupanta ultimului loc va retrograda în eșalonul 4. Penultima echipă clasată va retrograda doar în cazul în care va avea cel mai slab punctaj dintre ocupantele locurilor 14, din toate seriile.