Opt posturi ocupate, din 25 repartizate

1
121

În zilele de 27 şi 28 august s-a desfăşurat etapa de Mobilitate a personalului didactic, corespunzătoare repartizării celor care au obţinut note de minimum 7,00, în urma concursului de titularizare, iar cei care au luat peste 5,00 sunt pasibili de repartizare la catedre, dar pe perioadă determinată, faţă de cei care, trecând de 7,00, pot obţine posturi pe perioadă nedeterminată. Procentele de promovabilitate le-am prezentat, unele departe de aşteptări, fiind rămase catedre neocupate.

 Conform planului de învăţământ, au fost 25 de posturi active repartizabile, pe diverse specializări (13 la „Muzică instrumentală” –Liceul de Arte „Marin Sorescu” Craiova, două la învăţământul preşcolar – unul la Urzicuţa, unul la Tălpaş etc.). După vizualizarea dosarelor, au fost ocupate opt posturi – două de educatori, două de învăţători, unul la „Cultură şi Civilizaţie”, unul la Palatul Copiilor, unul la pian (Liceul de Arte „Marin Sorescu”).

«Cadrele didactice care au participat la concursul de titularizare şi au obţinut note peste 7, dar şi peste 5 pot participa, în următoarea etapă de suplinire, iar cei care sunt definitiv titulari pot participa la „detaşare”, în urma cererii personale, dorind o apropiere de domiciliu. Atunci, în baza dosarelor sau a notei obţinute la concursul de titularizare, pot solicita un post mai aproape de casă. Şi cei care nu sunt titulari ai sistemului pot fi repartizaţi, cu contracte determinate, suplinitori, iar după 17 august se va relua procedura», a declarat prof. Janina Elena Vaşcu, inspector general adjunct al ISJ Dolj.

1 COMENTARIU

Comments are closed.