Geoană: PSRO va merge singur la alegerile locale şi parlamentare viitoare

1
96

Partidul Social Românesc va merge singur la alegerile locale şi parlamentare viitoare, a declarat, ieri, la Alba Iulia, preşedintele PSRO, Mircea Geoană, cu prilejul lansării oficiale a filialei judeţene a acestei formaţiuni politice.

„Vom merge singuri la alegerile locale şi parlamentare viitoare. În mod evident suntem un partid care are o ambiţie evidentă şi manifestă de a fi o forţă politică consistentă. Nu mergem să fim pe listele altcuiva, suntem pur şi simplu în pregătirea unui moment în care PSRO va fi o forţă de sine stătătoare, puternică, influentă, la anul şi anii care vin, pe partea de stânga a eşichierului politic românesc”, a spus, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSRO.

Mircea Geoană a menţionat că până la 1 septembrie, din punct de vedere al reprezentării teritoriale, PSRO va avea o acoperire naţională. Liderul PSRO a opinat că sistemul tradiţional de partide din România este pe cale de prăbuşire, fiind un produs epuizat.

„Este evident că asistăm la un final de epocă. Sistemul tradiţional de partide din România este pe cale de prăbuşire, este un produs epuizat şi, dacă ne uităm la ultimul sondaj de opinie publicat în presa centrală ieri (luni – n.r.), 7% dintre români mai au încredere în partidele politice din România. Este clar că sistemul de partide tradiţional din România a ajuns practic la data de expirare. (…). Lumea simte nevoia de un alt mod de a face politică, de un alt mod de a construi partide politice şi de o reprezentare care, într-adevăr, să ducă România mai departe”, a declarat liderul PSRO.

Mircea Geoană se află, alături de alţi lideri ai partidului, într-un turneu politic prin Transilvania şi Banat.

Comments are closed.