Supercupa se apropie, achiziţiile întârzie la Craiova

0
303

Deşi are câteva posturi descoperite, cu două săptămâni înaintea startului de sezon, Universitatea nu l-a transferat decât pe portarul italian Pigliacelli

Oficialii Universităţii promiteau mişcări importante în planul achiziţiilor în perioda următoare vânzării lui Băluţă şi Screciu, dar până acum unicul transfer a fost cel al portarului Mirko Pigliacelli, un goal-keeper care vine după un sezon ratat, în care a retrogradat în Serie C cu Pro Vercelli. Totuşi, ţinând cont că este format în şcoala italiană de portari şi are un joc de picior bun, lucru esenţial pe stilul de joc impus de Mangia în Bănie, în timp ce Laurenţiu Popescu nu a dezamăgit în rol de back-up, putem spera că nu vor mai fi problemele de anul trecut.

Deşi mulţi fani solicită atacanţi, după plecarea lui Băluţă, acest compartiment este acoperit la Universitatea, iar un alt „rateu” precum Mihai Roman nu ar fi acceptat, în condiţiile bugetului de salarii. Astfel, din tripleta de „ponei” au rămas Mitriţă şi Gustavo, iar pentru al treilea loc în atac vor concura nu mai puţin de şase jucători cu potenţial: Burlacu, Glavina, Bărbuţ, Mihăilă, Baicu şi Markovic. Universitatea şi-a permis chiar să renunţe la Stephan Drăghici, jucător care a avut o jumătate de sezon excelentă la Juventus, un jucător versatil, polivalent, care putea evolua pe mai multe posturi şi care îndeplinea şi condiţia „under 21”. Drăghici putea fi încercat chiar mijlocaş central, zonă în care Universitatea chiar are nevoie de întăriri. Mateiu este singurul punct fix în acel compartiment, fiindcă Zlatinski mai joacă doar datorită rolului său de lider de vestiar, nu şi pentru ceea ce arată pe teren. Bulgarul a avut un sezon slab, mult sub cele precedente şi a demonstrat şi în primul amical din Austria că este departe de cerinţe. A revenit acolo Rossi, dar după un sezon de absenţă este greu de crezut că poate fi la forma aşteptată de Devis Mangia atunci când l-a propus la Universitatea. De asemenea, pentru acel sector fusese adus în iarnă şi Ovidiu Bic, care, cât a jucat, a dezamăgit, apoi s-a accidentat şi nici nu a prins stagiul din Austria. 200.000 de euro aruncaţi pe fereastră. Un mijlocaş central de clasă ar trebui să fie principalul obiectiv al clubului în perioada de mercato. Nici din pepinieră nu a apărut vreun tânăr care să poată poată evolua în acea zonă. Internaţionalul de juniori Marian Şerban a fost inclus în lotul pentru stagiul din Austria, dar este încă prea cred pentru un post cu asemenea responsabilitate, în timp ce Lucian Buzan a fost împrumutat la Dunărea Călăraşi. O poziţie pe care Mangia îşi doreşte întăriri este cel de fundaş central dreapta. După plecările lui Screciu şi Popov, acolo unica soluţie este Răzvan Popa. În amicalul cu Nagasaki, în care Popa nu a evoluat, acolo a fost repartizat Martic, dar cu siguranţă nu se va apela la această soluţie pentru meciurile oficiale. De asemenea, folosirea simultană a lui Gardoş şi Kelic ar fi o variantă, chiar dacă niciunul nu excelează la capitolul viteză. Ideal este să fie aduşi jucători valoroşi, dar şi tineri, atât pentru a fi utilizaţi ca „under”, dar şi pentru eventuale transferuri viitoare, însă este evident că aceştia costă, iar bugetul de transferuri este probabil unul redus, în ciuda vânzărilor.

Gustavo: „În sezonul următor vrem să facem mai mult”

Din cantonamentul alb-albaştrilor din Austria, brazilianul Gustavo di Mauro Vagenin oferă clasicele declaraţii optimiste şi promisiunile de mai bine pentru următorul campionat. În cazul amicalului cu japonezii, la care Universitatea s-a prezentat modest, jucătorul spune, la fel ca antrenorul său, că diferenţa s-a făcut la pregătire fizică. „A trecut o săptămână din stagiul de pregătire, a fost greu, dar suntem într-o formă bună. Am făcut antrenamente bune aici, în Austria, şi ne gândim la Supercupă. Am avut şi un meci amical în această perioadă, l-am pierdut, dar echipa japoneză este în plin campionat şi a stat mai bine din punct de vedere fizic decât noi, dar şi aşa a fost util, pentru că am putut să punem în practică schemele pe care le facem în cantonament. Suntem pe un drum bun şi vom fi 100% pregătiţi să luăm Supercupa“, a spus Gustavo. Brazilianul consideră că sezonul precedent a fost cel mai bun din cariera sa şi îşi propune un salt în următoarea stagiune, care ar putea fi ultima pentru el în Bănie, în vara lui 2019 urmând să-şi încheie contractul. “Sezonul trecut a fost frumos, a fost cel mai bun din cariera mea şi mă bucur că s-a realizat la Craiova şi am putut să ajut la câştigarea Cupei. În sezonul următor sper să facem şi mai mult, să câştigăm şi alte trofee. Acum, la Craiova este o emulaţie foarte bună şi oraşul merită şi Supercupa“, a spus Gustavo.

Mâine este programat amicalul cu Ufa

Craiovenii au stabilit un nou amical în Austria pentru mâine, între primele optimi de la Mondial, de la ora 19, contra ruşilor de la FC Ufa. Aceasta este ocupanta locului 6 în prima ligă, în sezonul trecut, la care evoluează fostul dinamovist Ionuţ Nedelcearu. Cele două formaţii s-au întâlnit şi acum un an în cadrul stagiului din Austria, ruşii impunându-se cu 2-1, golul Craiovei fiind marcat de Alex Mateiu. Universitatea şi Ufa s-ar putea duela şi în turul 3 preliminar al Europa League, dacă ruşii vor depăşi adversarul din faza anterioară, Siroki Brijeg din Bosnia sau Domzale din Macedonia.