Re>patriot este alături de românii care trăiesc şi profesează în Marea Britanie

0
85

patriotPentru că evenimentele ultimelor 24 de ore provoacă îngrijorări atât la nivel profesional, cât şi personal, Re>patriot doreşte să îi asigure pe românii plecaţi în Marea Britanie de faptul că România are nevoie de fiecare român al său care a învăţat ce e munca adevărată şi care ştie să adauge valoare prin ceea ce face.

Business-urile din România au nevoie de românii cu experienţă din străinătate pentru a se dezvolta.  „Totodată, încurajăm românii din diaspora să evalueze foarte serios opţiunea de a investi în România. Cu bani puţini sau mulţi, încă pot fi lansate businessuri în ţară care să permită unei familii un trai decent şi economisire pentru viitor. În acelaşi timp însă, Re>patriot face eforturile necesare pentru ca găsirea unui loc de muncă adecvat în România să nu mai reprezinte un motiv pentru a rămâne în străinătate”, a subliniat Marius Bostan, membru RBL, actualmente Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În octombrie se va lansa platforma de jobs dedicată românilor din diaspora; în paralel a început dezvoltarea un mecanism de matching între investitorii care au locuri de muncă vacante şi românii din diaspora interesaţi să se relocheze şi să se recalifice. „Totodată, încurajăm autorităţile locale să investească şi să acceseze forţa de muncă şi capitalul de cunoştinţe existent în diaspora. România se schimbă şi credem că schimbarea va fi mult mai profundă dacă românii aflaţi în afara graniţelor se vor întoarce acasă cu dorinţa de a contribui la binele lor şi al românilor în general”, a mai spus reprezentantul RBL.

Re>patriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat iniţiat în urmă cu un an de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori şi executivi de top. Participarea acestora se face pe bază de voluntariat cu scopul de a oferi inspiraţie şi consiliere românilor plecaţi care vor să revină în România.