Nicuşor Constantinescu: O nouă condamnare, la 5 ani de închisoare cu executare.

0
74

Nicusor Daniel Constantinescu se indreapta catre sectia de votare, in Constanta, duminica, 1 iunie 2008. CRISTI CIMPOES / MEDIAFAX FOTO

Încă o condamnare pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Va sta cinci ani la închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal. Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Constanţa este definitivă şi majorează cu un an şi jumătate pedeapsa decisă de Tribunal pentru abuz în serviciu. În cel mai recent dosar, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a evacuat Centrul Militar Zonal din sediu şi nici nu i-a asigurat finanţarea corespunzătoare. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată în acest dosar acum doi ani. În primă instanţă, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Acum două zile, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia nu este însă definitivă. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat că nu a semnat actele necesare, deşi firmele implicate în proiect aveau şi decizii ale unor instanţe care îl obligau să facă acest lucru. În plus mai este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi la o instituţie din subordinea sa.