Craioveanul care a violat o tânără la Triaj, condamnat definitiv la 12 ani de detenţie

0
91

puscarieCraioveanul de 36 de ani, recidivist, prins de poliţiştii de la Transporturi Feroviare şi arestat pentru viol şi tâlhărie calificată, în octombrie 2015, după ce a ameninţat cu cuţitul o tânără de 22 de ani, a dus-o într-un vagon de tren din triajul staţiei CF Craiova, a violat-o, apoi i-a luat geanta şi telefonul mobil, a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Craiova i-a respins luni, 27 iunie a.c., apelul declarat împotriva sentinţei prin care magistraţii Judecătoriei Craiova i-au aplicat o pedeapsă de 12 ani închisoare pentru faptele sale.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, luni, ca nefondate, apelurile declarate de Virgil Dobre, craioveanul de 36 de ani care în toamna anului trecut a batjocorit, într-un vagon dezafectat din zona Triajului staţiei CF Craiova, o tânără de 22 de ani, şi de victima sa, împotriva sentinţei din 15 aprilie a.c. a Judecătoriei Craiova prin care inculpatul a primit 12 ani de detenţie pentru faptele sale: „Condamnă pe inculpatul Dobre Virgil la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de viol. (…) Condamnă pe inculpatul Dobre Virgil la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. (…) Aplică inculpatului Dobre Virgil pedeapsa cea mai grea, aceea de 9 an închisoare, la care adaugă sporul de 3 ani închisoare prev. de art. 39 alin. 1 lit. b din c. pen., astfel că inculpatul ca executa pedeapsa rezultantă de 12 ani închisoare”, se arată în sentinţa Judecătoriei Craiova.

În plus, judecătorii au hotărât ca inculpatul să-i achite victimei sale, care s-a constituit parte civilă în procesul penal, suma de 75.000 lei reprezentând daune morale şi materiale, obligându-l şi la 6.200 lei cheltuieli judiciare către stat şi 2.000 lei cheltuielile de judecată ale victimei. Hotărârea a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova atât de inculpat, cât şi de victimă, iar instanţa a respins apelurile ca nefondate: „Respinge, ca nefondate, apelurile. Obligă inculpatul şi partea civilă la câte 50 lei cheltuieli judiciare statului. Deduce detenţia de la 15.04.2016 la zi. Onorariul avocatului din oficiu rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”.

A acostat-o pe tânăra care se întorcea de la serviciu

Reamintim că poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova anunţau că au prins şi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pe 23 octombrie 2015, un craiovean de 36 de ani, suspectat de comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore. Din cercetările efectuate de oamenii legii s-a stabilit că, pe 27 septembrie 2015, Virgil Dobre, de 36 de ani, din Craiova, care mai are la activ condamnări pentru fapte de natură penală, a ţinut calea unei tinere de 22 de ani, care trecea prin zona triajului staţiei C.F. Craiova, întrucât se întorcea de la serviciu şi se îndrepta spre domiciliu, a ameninţat-o cu un cuţit, a târât-o într-un vagon unde şi-a bătut joc de ea, apoi i-a luat geanta şi telefonul mobil şi a fugit. Fata s-a oprit în Gară, la poliţiştii de la Transporturi Feroviare, cărora le-a povestit totul.

Oamenii legii au demarat investigaţiile, împreună cu un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, victima a fost îndrumată către Institutul de Medicină Legală Craiova, care a confirmat că a fost forţată să întreţină raporturi sexuale împotriva voinţei ei, şi au reuşit să-l identifice pe autor. În urma probatoriului administrat, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Virgil Dobre, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată, iar pe 23 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat judecătorului de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Craiova, care emis mandat de arestare preventivă pe 30 zile pe numele acestuia, iar bărbatul n-a mai ieşit din spatele gratiilor de atunci. Procurorii au finalizat cercetările în dosar şi l-au trimis în judecată pe Virgil Dobre, în stare de arest preventiv, dosarul înregistrându-se pe 11 februarie a.c. la Judecătoria Craiova.