Prin EURES: Peste 80 de locuri de muncă

0
43

Daniela Barbu, directorul executiv al AJOFM Dolj, a precizat că în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj îşi desfăşoară activitatea un consilier EURES care acordă persoanelor interesate informaţii despre locurile de muncă vacante din spaţiul Uniunii Europene. 

«Consilierul din judeţul Dolj face parte din EURES, reţea europeană bazată pe un sistem computerizat şi un transfer constant de informaţii. Prin aceasta se asigură lucrătorilor accesul la informaţii cu privire la locurile de muncă disponibile şi la condiţiile de trai şi activitate din statele membre ale Comunităţii, iar angajatorilor li se oferă posibilitatea să-şi anunţe locurile de muncă şi să acceseze solicitările din diferite state membre ale Comunităţii », a subliniat directorul AJOFM Dolj.

Oferta se modifică săptămânal

De asemenea, prin intermediul consilierilor EURES se va asigura schimbul de cereri de angajare şi de CV-uri primite de la persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă atât în interiorul, cât şi în afara ţărilor. Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate aproximativ 88  locuri de muncă vacante în spaţiul Uniunii Europene, statele din care provin aceştia angajatori fiind: Austria (10 job-uri), Danemarca (21 de locuri de muncă), Estonia – 2 locuri, Franţa – 3 locuri, Germania – 4 job-uri, Norvegia – un singur loc. Olanda – 21 de locuri, Republica Ceha – 15 job-uri, Slovacia – 6 locuri şi Suedia un singur loc vacant.

«Precizăm că locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica săptămânal sau chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spaţiul Economic European», a mai subliniat Daniela Barbu, directorul AJOFM Dolj.