Aeroportul din Craiova: Cel mai mare nou terminal al unui aeroport regional, prin fonduri europene!

3
3211

Una din izbânzile indiscutabile ale mandatului actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Cosmin Vasile: Aeroportul din Craiova, care devine prin mega-proiectul realizat cu fonduri europene, unul de referinţă. Pe o suprafaţă de 100 de hectare se lucrează intens la extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova. Clădirea terminalului va avea o suprafaţă de 31.383 mp, proiectul cu elemente inovative respectând toate exigenţele construcţiilor SMART. Printre cele 21 de obiective cuprinse în graficul de execuţie se numără realizarea platformelor de îmbarcare/debarcare, construirea unui mare parc voltaic şi amenajarea unei parcări cu câteva sute de locuri. Investiţia este finanţată printr-un proiect, din apelul programului operaţional infrastructură mare şi o cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Dolj. Valoarea totală: 115 mil. euro. Este una din marile realizări, care nu pot fi trecute cu vederea, întrucât Craiova va avea unul din cele mai funcţionale şi moderne aeroporturi din ţară.

3 COMENTARII

  1. E bine că avem aeroport cursă de Germania a căzut trebuie să ne plimbăm pe la București Timișoara Sibiu Brașov

  2. Înainte de pandemie ați anunțat o nouă cursă spre Germania: Craiova -Memmingen, iar acum ați desființat-o și pe cea existentă spre Köln!
    Frumos vă șade!

  3. Deschiderea terminalului înainte de alegeri este un fel de praf în ochi. Clanul Olguța-Manda îsi fac treabă ,director al aeroportului fiind fratele europarlamentarului Claudel 🙂 .

Comments are closed.