Astăzi / Conferinţa Naţională a Societăţii de Geografie din România

0
314

Universitatea din Craiova organizează astăzi Conferinţa Naţională a Societăţii de Geografie din România. Cu acest prilej, va avea loc festivitatea oficială de aniversare a 140 de ani de la înfiinţarea Societătii de Geografie din România. La eveniment va participa Alteţa Sa Regală Principesa Maria, care va reprezenta Casa Regală a României. Evenimentul va avea loc la ora 12:30, la Sala Albastră a Universităţii din Craiova (Sediul Central, str. A. I. Cuza, nr. 13).

Evenimentul este organizat de filiala Dolj a Societăţii de Geografie din România, Universitatea din Craiova – Departamentul de Geografie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. La eveniment vor participa delegaţii ale Academiei Române – Institutul de Geografie, ale tuturor facultăţilor de profil din ţară şi ale tuturor filialelor judeţene ale Societăţii de Geografie din ţară.

Societatea de Geografie a fost înfiinţată sub patronajul Curţii Regale a României, la Bucureşti, dar a avut concomitent două filiale, una la Iaşi şi cealaltă la Craiova.