Se redeschide Piaţa Chiriac

0
387

Începând din acest week-end, Piața Chiriac va fi redeschisă. Pe lângă comercianţii de fructe şi legume, acolo se vor muta şi o parte din activităţile comerciale care se derulează în prezent în Târgul Municipal Craiova.

Piaţa Chiriac va cuprinde un platou de legume-fructe, destinat exclusiv comercializării en-detail, pentru a veni în sprijinul potenţialilor cumpărători din zonă. În plus, aici vor exista spaţii destinate comercializării laptelui şi produselor lactate, a produselor de origine animală (carne şi preparate din carne). Alături de acestea, va fi amenajată o zonă destinată desfacerii produselor meşteşugăreşti. Tot aici vor putea fi comercializate păsări şi animale mici, respectiv piese auto rezultate din dezmembrări, în zone special destinate acestui gen de activităţi.

„Încă de la începutul anului am promis că vom redeschide Piaţa Chiriac şi asta se va întâmpla chiar la sfârşitul acestei săptămâni. Acolo, însă, nu va mai fi o piaţă de gros, cum a fost până anul trecut. Spaţiul nu se preta la aşa ceva şi nici nu vrem să-i deranjăm pe locuitorii din acel cartier. De aceea am decis să amenajăm o piaţă mixtă, în care să se regăsească atât micii producători de fructe şi legume, cât şi cei care comercializează produse lactate şi produse de origine animală. Tot acolo vor putea fi găsiţi vânzătorii de piese auto şi cei care comercializează păsări şi animale mici”, a declarat Claudiu Neagoe, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Piața Chiriac a fost închisă de la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut când toți comercianții au fost mutați în Târgul municipal de pe strada „Caracal”.