1 punct până la Liga I

0
62

10.000 de spectatori au aplaudat revanşa Craiovei în faţa Mureşului, iar promovarea este foarte aproape

 

Orgoliul oltenilor a răbufnit frumos pentru o revanşă împotriva principalei rivale la promovare. Infatuarea mureşenilor, prin vocea tartorelui Daniel Stanciu, friza nesimţirea, iar în ea parcă şi-au găsit motivarea băieţii lui Balint, lipsiţi în cel mai important meci de căpitanul Pleşan şi internaţionalul Vătăjelu. Nici Bumba sau Hora n-au putut intra, aşa că lista indisponibililor s-a echivalat. Chiar dacă nu şi-au conturat un stil de joc pe măsura pretenţiilor fanilor olteni, sacrificiul pe teren a fost de ajuns pentru o revanşă invocată de cei 10.000 de spectatori. A fost meciul în care Craiova şi-a expus atacantul de rasă de care se vorbeşte de la transferul său din iarnă şi care a explodat la momentul oportun. Puştiul de 17 ani Andrei Ivan a rezolvat meciul cu o acţiune de clasă în care l-a avut ca asistent pe Curelea. Stadionul a explodat ca pe vremuri, iar Balint a lăsat deoparte calmul ardelenesc şi s-a năpustit în colţul terenului pentru a-şi felicita tânărul star. Acesta  sărbătorea cu un salt de acrobat execuţia magistrală cu şpiţul care a adus Craiova atât de aproape de Liga I

Mureşenii – mai periculoşi, craiovenii – mai determinaţi

Varga deschisese scorul într-o perioadă în care Craiova se chinuia să-şi creeze prima ocazie, iar oaspeţii dădeau impresia că se pot impune din nou în Bănie. Decarul oltenilor a profitat de cadoul „înmânat” spre 11 metri de defensiva lui Falub, deloc ezitantă până atunci. N’Doye şi-a condus coechipierii spre ripostă şi ocaziile n-au întârziat, una oferită de Patriche ca recompensă parcă pentru faza penalty-ului. Sârbul din poarta Craiovei, pentru ai cărui compatrioţi loviţi de viituri s-a desfăşurat şi o acţiune de întrajutorare la stadion, a fost providenţial, iar singura dată când n-a avut replică, transversala a îndepărtat voleul superb al lui Huiban. Craiova şi-a apărat avantajul în jurul propriului careu şi s-a bucurat ca pentru o promovare alături de fani după ultimul gest al lui Haţegan. Dacă se contorizau toate rezultatele cu Vâlcea din acest sezon, aşa cum ar fi fost normal, fiindcă s-a intrat în play-off cu punctele din Top 6, Craiova era din nou în Liga I. Însă cum doar „directele” din play-off contează, alb-albaştrii mai au nevoie de un punct pentru a sărbători.

 

Gabi Balint: „N-am mai aşteptat aşa o victorie de la meciul României cu Danemarca din 1989, când ne-am calificat la Mondialul din Italia. N-a fost un meci spectaculos, dar băieţii au arătat adevăratul spirit, pe care-l aşteaptă fanii olteni. Se naşte o nouă echipă, al cărei botez a fost în seara aceasta. Am mare încredere în acest copil de 17 ani, Ivan. Am luat-o razna când a dat golul, mi-am sucit şi genunchiul. Sperăm să încheiem socotelile la Reşiţa”

Universitatea – ASA Târgu Mureş 2-0

Au marcat: Varga 25 (p.), Ivan 73

Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 10.000

Universitatea: Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu, Velcovici – Pătraşcu, Vandelannoite – Ganea (66 Kitanovski), Ivan (76 Voinea), Varga – Curelea (83 Ferfelea). Antrenor: Gabi Balint

ASA Târgu Mureş: Stăncioiu – Alexandru Dan, Vârtic, Bejan, Sepsi – Onicaş (46 Buhăescu) –  N’Doye, Hanca, Amauri, Voiculeţ – Verdeş (54 Huiban). Antrenor: Adrian Falub.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) – Marinescu Vasile (Bucureşti), Gheorghe Bogdan (Bucureşti). R: Botaş Cătălin (Timişoara)

Observatori: Hacic Garabet (Constanţa), Aron Huzu (Sibiu)

Liga a II-a, seria a doua, play-off

Etapa a 8-a

CS Universitatea – ASA Tg. Mureş 2-0

FC Olt Slatina – Gloria Bistriţa 0-3

CSM Rm. Vâlcea – Metalul Reşiţa 1-1

Etapa următoare (sâmbătă, 31 mai): Metalul Reşiţa – CS Universitatea, ASA – Gloria, CSM Rm. Vâlcea – FC Olt.

Clasament

1. CS Universitatea     18        10        3          5          26-18   33

2. ASA Tg. Mureş       18        9          4          5          20-13   31

……………………………………………………………………………………….

3. CSM Rm. Vâlcea    18        7          6          5          18-15   27

4. Gloria Bistriţa          18        6          6          6          20-19   24

5. Metalul Reşiţa         18        6          4          8          16-20   22

6. FC Olt Slatina         18        3          3          12        8-23     12