Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, cu prilejul ceremoniei dedicate Zilei Veteranilor de Război

0
510

„Comemorăm Ziua Veteranilor de Război într-un context deosebit. Traversăm cu toții o perioadă extrem de dificilă. Viețile ni s-au schimbat. Lucruri nu demult sigure stau acum sub semnul întrebării și incertitudinea se răspândește. Mulți au pierdut pe cineva drag. Mulți au pierdut speranța.

În astfel de timpuri ale marilor încercări, avem nevoie mai mult decât oricând de repere morale în jurul cărora să reconstruim încrederea. Repere precum cele așezate în istorie tocmai de cei pe care îi onorăm astăzi: veteranii noștri, care au înfruntat una dintre cele mai mari orori provocate de om împotriva omului – războiul.

Trecând peste temeri și slăbiciuni, ei au acceptat faptul că un destin mai mare decât ei îi chema să acționeze. S-au făcut scut pentru speranțele și valorile unei națiuni, s-au opus nedreptății și au salvat viitorul generațiilor care aveau să vină. Astăzi, discreți, modești și, din nefericire, tot mai puțini, trec pe lângă noi, pe străzi, purtând în suflete o distincție mai înaltă decât toate medaliile și ordinele cu care le-a fost recompensat curajul: distincția demnității.

Stimați veterani de război, în numele meu și al întregului Consiliu Județean Dolj, care se pleacă în fața meritelor dumneavoastră, vă rog să primiți expresia respectului nostru deplin și calde mulțumiri. Mulțumiri pentru ceea ce ați făcut, în urmă cu 8 decenii, în beneficiul României, dar mai ales pentru exemplul pe care ni-l lăsați și din care vom putea extrage mereu forța de a depăși marile provocări. La mulți ani!“