O persoană în arest preventiv, confirmată cu COVID-19

0
194

O persoană aflată în arest preventiv confirmată cu COVID-19 a fost transferată temporar, marţi seara, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, a anunţat, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

“În seara zilei de marţi (…) la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de reţeaua sanitară publică”, a precizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, având în vedere recomandarea reţelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, care este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente.

În cadrul secţiei amenajate pentru pacienţii confirmaţi COVID-19, au fost stabilite circuite funcţionale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum şi spaţii pentru decontaminare şi echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgenţă, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienţilor care necesită îngrijiri de terapie intensivă. Conduita terapeutică în orice caz identificat se asigură în colaborare cu reţeaua sanitară publică.