Minor – contrabandă cu țigări

0
483

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit peste 15.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 181.250 lei. Trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Ieri, în zona Vicovu de Sus, judeţul Suceava, polițiștii de frontieră au observat trei persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării. Imediat ce i-au observat pe oamenii legii, cei trei au abandonat coletele și au încercat să fugă. Au fost reţinuți: doi adulți, în vârstă de 33, respectiv 34 de ani și un minor de 17 ani. În 21 de colete au fost găsite 10.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 122.850 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, tot ieri, în zona localității Rona de Jos, şase colete învelite în folie de culoare neagră, care conțineau 4.990 pachete țigări, în valoare de aproximativ 58.400 lei. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.