“U” Craiova, 3 puncte uşoare în a doua zi de Paşte

0
489

Universitatea Craiova – Sepsi OSK 1-0

A marcat: Cicâldău 57.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 5.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Dimitrov 6, Donkor 6, Kelic 6, Bancu 7 – Fedele 6 (62 Drăghici) 6, Mateiu 6, Cicâldău 7 – Bărbuţ 7, Mihăilă 6 (86 Baicu), Cristea 6 (52 Carlos Fortes) 6. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve neutilizate: L. Popescu – Briceag, R. Popa, Meza Colli.

Sepsi OSK: Fejer – Moura, Viera, Jovanovic (47 Rudol), Omar Aboud – Karniţki, Vaşvari –Dylan Flores, Tandia, Nouvier (70 Mensah) – Hamed (58 Fl. Ştefan). Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve neutilizate: Stoian – Sato, Velev, Sântean.

Arbitru: Horia Mladinovici 6. Asistenţi: Vladimir Urzică, Alexandru Vodă, Rezervă: Andrei Antonie.

Observatori: Dan Potocianu, Zoltan Szekely.

 

Aflat printre principalii favoriţi să preia Universitatea din vară, Eugen Neagoe era în postura de a-şi sabota practic unul dintre posibilele obiective de la anul, cupele europene, dacă actuala sa echipă, Sepsi, încurca Ştiinţa în a doua zi de Paşte. Sepsi agonisise un singur punct la prima sa prezenţă în play-off, în timp ce Universitatea pierduse, pe rând, lupta la titlu, Cupa României, rămânând cu speranţa prinderii locului pe podium, care asigură participarea în Europa. Papură, aproape sigur că mandatul i se va sfârşi după cele 4 meciuri rămase, avea nevoie să confirme transferurile pe care le-a girat în ultimii ani şi trebuia să apere măcar  poziţia de pe care a preluat echipa.

„Merităm mai mult” a fost mesajul afişat în peluza Ştiinţei, una puţin populată, ca de altfel şi restul arenei, campania „anti-nimeni la meci” a clubului neavând efectul dorit. Lovitura de start a dat-o Andrei Păunescu, sărbătorit de „maximi” chiar înainte de meci, fiul creatorului imnului Ştiinţei împlinind 50 de ani pe 3 mai.

Papură, cu lotul decimat pentru acest final de sezon, l-a titularizat pe Cristea în atac, în locul lui Fortes, restul opţiunilor venind de la sine. Eliminaţi din Cupă înainte de Paşte, oltenii au părut decişi să se revanşeze în startul jocului. Cicâldău a nimerit bara în  minutul 4, cu capul, iar în faza următoare Cristea n-a fost inspirat, la lovitura liberă de la 18 metri. A fost un foc de paie, fiindcă jocul s-a liniştit subit şi aşa a rămas până la pauză.

Tandia, jucătorul pentru care Craiova a insistat în iarnă, dar nu suficient pentru a-l lua, a scăpat de eliminare, după o intrare dură la Donkor. Voleul lui Fedele a fost moale, în minutul 26, oprindu-se în mănuşile lui Fejer, aceasta fiind unica ocazie care a mai apărut în prima parte.

După pauză, Mihăilă a fost faultat de Moura şi Craiova trebuia să primească penalty, dar, la câte au ratat oltenii în acest sezon, nu se puteau supăra prea rău pe decizia centralului. Andrei Cristea a avut marea ocazie din debutul părţii secunde, când a reluat de la prima bară centrarea lui Dimitrov, dar nu pe poartă. A fost ultima şansă pentru moldovean, schimbat imediat de Papură.

Urmărit de Lazio, Bancu putea marca golul play-off-ului, dar voleul său de la 35 de metri doar a ameninţat vinclul. Nu s-a limitat doar la ameninţare Cicâldău, un minut mai târziu, fiindcă trasorul său de la 20 de metri a găsit locul unde plasa se agaţă, şutul aprinzând tribunele deja încălzite. Sepsi a părut că renunţă la un meci în care oricum nu prea a fost angajată, iar Fortes a avut şansa golului doi, însă execuţia sa interesantă n-a prins poarta.

Tot Fortes a avut şansa să închidă meciul, cu 10 minute înainte de final, dar a făcut o preluare în portar, în loc să marcheze simplu. Imediat, Tandia a dat primul semn că Sepsi vrea ceva de la partidă, cu şutul de la 25 de metri pe lângă poartă. Tot Tandia a fost periculos în ultimul minut, dar din capul său mingea a poposit în braţele lui Pigliacelli.

Craiova a luat totuşi punctele pe care echipele din Top 4 nu le-au ratat în acest play-off, în meciurile cu cu Astra şi  Sepsi, şi este la 3 puncte de FCSB, înainte de derby-ul de la finalul săptămânii.