Universitatea Craiova pierde acasă cu Braşovul

0
82

Universitatea Craiova – FC Braşov 0-1

A marcat: Bencun 80.

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 1.000.

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Acka (35 Frăsinescu), Kay, Vătăjelu – Nuno Rocha, Madson, Mateiu (55 Băluţă), Târnăcop – Ivan (76 Curelea), Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

FC Braşov: Iacob – Străuţ, Leko, L. Goian, Novak – G. Matei, Juric, Cr. Ganea (86 Novakovic), Aganovic – M. Constantinescu (90 Buga), Ţâră (57 Bencun). Antrenor: Adrian Szabo.

Eliminat: G. Matei 35.

Arbitru: C. Popa (Piteşti)

Într-o atmosferă de vacanţă, o echipă fără obiectiv „legal”, dar cu tentaţia podiumului, primea una care încearcă să ţină Steagul sus, la nivelul primei ligi. Craiova experimenta o formulă fără portarul titular, Bălgrădean şi fără căpitanul Brandan, iar în prima repriză nu a pus în pericol poarta ardeleană, chiar dacă a avut ca aliat vântul şi a prins şi 10 minute  în superioritate numerică. Criza de idei a echipei sale i-a provocat o criză de nervi lui Sorin Cârţu, care şi-a ieşit din fire după repetatele alunecări ale alb-albaştrilor. „Nu ştiţi să staţi în ghete” a urlat antrenorul, dând senzaţia că poate provoca un nou „episod Basel”. Într-o primă parte fadă, doar Cristi Ganea a avut ocazia de a marca. Al doilea golgheter de anul trecut al Craiovei a fost negat de Straton la lovitura prin care-şi putea penaliza fosta echipă. Alb-albaştrii au jucat pentru a patra oară la rând pe teren propriu în superioritate numerică, fiindcă după Astra, „U” Cluj şi Dinamo, o eliminare a suferit şi FC Braşov, la intrarea nesăbuită a lui Gabi Matei asupra lui Acka, ivorianul nemaicontinuând nici el partida.

Nevoită de retragerea adversarului, Craiova a trebuit să treacă mai des centrul, dar inutil, fiindcă ocazii au avut tot oaspeţii. Straton a fost providenţial la şutul sub bară al lui Aganovic şi la cele ale lui Ganea, ex-craiovenul fiind cel mai periculos jucător al Braşovului. Gazdele n-au avut vreo ocazie nici în superioritate numerică, trezind suspiciunile tribunei, iar acestea au fost alimentate de inevitabila reuşită a braşovenilor. Frăsinescu nu a rezistat unui duel cu Constantinescu, iar acesta l-a lăsat singur cu Straton pe Bencun, inspirat la finalizare. Braşovul ia o mare gură de oxigen din Bănie în lupta pentru rămânerea în Liga I, care este arbitrată pe acest final de sezon şi de Craiova.