Trei blocuri din „1 Mai” vor fi reabilitate termic

0
157

Cele trei imobile se găsesc pe strada „Ion Augustin” din cartierul „1 Mai” și vor fi modernizate în cadrul programului  de reabilitare termică inițiat de Primăria Craiova și finanțat cu fonduri europene. Investiția la blocul  de locuințe S46 (un bloc cu patru etaje, construit în anul 1985) se ridică la suma de 474,5 milioane de lei, cea de la blocul S53 (cu patru etaje) este de 514,3 milioane de lei, iar cea de la blocul S55 va fi de 507,7 milioane de lei.

În toate cazurile, lucrările vor consta în izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă, performantă energetic; închiderea balcoanelor, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planșeului peste subsol, refacerea finisajelor anvelopei, reparații la elementele de construcții care prezintă pericol de desprindere, intervenție la instalația de distribuție a agentului termic pentru încălzire aferentă părților comune ale blocului, reparația degradărilor apărute în plăcile și parapeții balcoanelor și în structura fațadei, refacerea instalației de paratrăsnet și iluminatul de la subsol; realizarea distribuției de apă rece și caldă prin coloane amplasate pe casa scării și înlocuirea conductelor și a contorului de apă caldă și rece.

În total, sunt „prinse” 300 de blocuri din Craiova în acest proiect, iar acestea intră pe rând în program, pe măsură ce se întocmesc documentațiile necesare. Lucrările de reabilitare sunt estimate să dureze trei luni.