Oltenii şi podiumul, ardelenii şi retrogradarea

0
68

În goana după locul 3, Universitatea Craiova întâlneşte FC Braşov, echipă care mai speră să rămână în Liga I

Fără victorie de 3 etape, Universitatea Craiova întâlneşte astăzi o altă echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, FC Braşov, pe care a învins-o în tur cu 3-2. Săndoi consideră adversarul de astăzi unul disciplinat şi va oferi o replică solidă, deoarece are mare nevoie de puncte: „FC Braşov este o echipă în criză de puncte, care nu a avut rezultate prea bune în ultima vreme, a pierdut multe puncte acasă. Este totuşi o echipă disciplinată, cu mulţi jucători străini, mulţi aduşi chiar în iarnă. Nu considerăm că este un meci uşor, suntem precauţi, fiindcă Braşovul îşi joacă una dintre ultimele şanse de salvare”. Universitatea are câteva absenţe pentru jocul cu FC Braşov, dar staff-ul tehnic oricum intenţiona să ruleze mai mulţi jucători pe acest final de campionat. „Lipsesc Brandan, care-şi va da joi gipsul jos, Izvoranu, cu nişte probleme musculare, dar şi Bălgrădean, suspendat. În aceste condiţii, cel mai probabil căpitan va fi Bawab, un jucător cu calităţi deosebite, cu mare experienţă, unul dintre liderii echipei. Vom apela din nou şi la jucători care au evoluat mai puţin până acum, aşa cum s-a întâmplat cu Ivan la Chiajna, iar el s-a descurcat foarte bine, păcat că nu a reuşit să şi marcheze” a spus Emil Săndoi. Acesta spune că are un palmares foarte bun ca antrenor cu Braşovul: „În primul meu mandat la Universitatea am câştigat în deplasare cu golul lui Frăsineanu, în retur am învins printr-un autogol al lui Bodea, iar în acest sezon am câştigat în tur cu 3-2”.

Săndoi: „În tur, adversarii nu ne ştiau prea bine şi i-am surprins”

Emil Săndoi consideră că rezultatele mai puţin bune faţă de tur au fost cauzate de faptul că adversarii sunt acum avizaţi de punctele forte ale echipei din Bănie. Antrenorul spune că obiectivul rămâne ocuparea locului 3 la finalul campionatului.

„Din cauza unor greşeli pe care le-am făcut pe final am pierdut două puncte la Chiajna, dar am avut noroc că şi urmăritoarele noastre s-au împiedicat şi am păstrat distanţa de 6 puncte faţă de ele. În tur ne-a fost mai uşor, fiindcă am reuşit să ne surprindem adversarii cu jucători pe care nu-i ştiau prea bine. Între timp şi echipele celelalte şi-au luat măsuri, încearcă să ne blocheze mai bine în zonele unde activează anumiţi jucători importanţi ai noştri. Într-un clasament parţial la finalul turului, în etapele în care am antrenat eu şi Sorin Cârţu eram pe primul loc, iar într-o ierarhie a returului suntem doar pe locul 4, după ASA, Iaşi şi Viitorul, aşa că ne dorim să urcăm în acest clasament şi implicit în cel al Ligii I. Sperăm să terminăm pe podium, este un obiectiv pe care ni l-am impus”

Antrenorul Craiovei spune că revenirea lui Bancu nu va fi forţată, mijlocaşul oltean urmând a fi introdus când va fi un moment prielnic. „Pe Nicuşor Bancu l-am luat cu noi în cantonament şi vom încerca să-i facem un cadou în acest retur, să redebuteze în echipă. Eu am suferit aceeaşi accidentare şi nu vreau să-i riscăm viitorul doar de dragul de a-i face un cadou. Trebuie să fim atenţi, fiindcă întâlnim pe final de sezon echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, care evoluează pe viaţă şi pe moarte”.

Mateiu: „Vreau să marchez, am uitat cum e să dai gol”

Alex Mateiu îşi va întâlni echipa care l-a format şi spune că îşi doreşte ca Braşovul să se salveze, dar nu cu preţul unei victorii în Bănie. „Vom avea un meci greu, întâlnim o echipă agresivă, dar ne propunem să câştigăm, iar eu sper să pun umărul la succes. Dau sută la sută la fiecare meci, indiferent de adversar. Sper chiar să marchez, fiindcă am şi uitat cum e, n-am apucat să dau gol pentru Craiova în campionat. Abia aştept să-mi revăd foştii colegi, aşa puţini câţi au mai rămas. Mă bucur că s-a întors la echipă Mugurel Buga. Sper să-şi revină Braşovul, dar după meciul cu noi şi să evite retrogradarea” a declarat mijlocaşul de 26 de ani.

Braşovenii speră să profite de absenţele Craiovei

Antrenorul „stegarilor”, Adrian Szabo, spune că starea de spirit a echipei sale este bună, în ciuda eşecului cu Rapid şi că jucătorii vor da totul pe teren pentru a câştiga astăzi. Braşovenii speră să profite de absenţele din lotul Craiovei

 „După eşecul cu Rapid, partida de la Craiova se anunţă şi mai dificilă, avem obligaţia să murim pe teren pentru a obţine victoria. Am reuşit să trecem, cel puţin în plan psihic, peste înfrângerea din jocul cu Rapid. Echipa este montată şi ne vom juca şansa până la capăt pentru evitarea retrogradării, este clar că avem mare nevoie de o victorie în confruntarea cu Craiova. Important este să credem în noi şi să nu pierdem încrederea. Sunt optimist, iar jucătorii au convingerea, la fel ca mine, că putem salva această echipă.  Ştim condiţiile în care vom juca pe Stadionul Extensiv, cunoaştem starea gazonului de acolo, dar noi trebuie să avem capacitatea să ne organizăm, să ne adaptăm la toate condiţiile. Chiar nu mai este loc de scuze. Craiova a avut un parcurs bun în acest campionat, dar în ultimele etape au avut şi câteva sincope. Ar fi bine ca noi să putem profita de absenţa căpitanului Brandan, dar şi a portarului Bălgrădean. Forţa Craiovei stă în cuplul de antrenori Cârţu – Săndoi, doi tehnicieni cu experienţă, localnici, care au reuşit prin rezultate obţinute în acest sezon să readucă lumea la stadion. Puncte forte ar fi flancul stâng, acolo unde Vătăjelu şi Târnăcop creează multe probleme adversarilor, Bawab şi Rocha, doi jucători foarte tehnici, plus Mateiu şi Madson, doi mijlocaşi tenace“, a declarat Adrian Szabo în conferinţa care a prefaţat meciul de astăzi.

Din echipa „stegarilor” va lipsi Liviu Ganea, accidentat, dar vor reveni Cristi Ganea, fostul mijlocaş al Craiovei, şi Adnan Aganovic.

Universitatea Craiova – FC Braşov

Stadion: „Extensiv”, ora 17

Universitatea Craiova: Straton – Dumitraş, Acka, Kay, Vătăjelu – Nuno Rocha, Madson, Mateiu, Târnăcop – Ivan, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi. Rezerve: Brac – Achim, Frăsinescu, Briceag, Cârstea, Băluţă, Herghelegiu.

FC Braşov: Iacob – G. Matei, Novakovic, L. Goian, Novak – Aganovic, Zlomislic, Cr. Ganea, Bencun – M. Constantinescu, Ţâră. Antrenor: Adrian Szabo. Rezerve: Mutu – Străuţ, Moraru, Ciocâlteu, Leko, Juric, Buga.