Craiovenii au loc pentru grătar, în cartierul Bariera Vâlcii

0
797

Craiovenii amatori de grătare în mijlocul naturii au, începând de ieri, un loc special amenajat. Primăria Municipiului Craiova a realizat pentru ei un loc de picnic în cartierul Bariera Vâlcii, lângă păduricea de conifere. Intrarea se face din Centura de Nord, iar locaţia este dotată cu toalete ecologice şi pubele de gunoi. Inaugurarea a fost făcută în prezenţa primarului Lia Olguţa Vasilescu, în Duminica Floriilor.

Măsura Primăriei Craiova vine ca urmare a Legii picnicului publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 201, din 27 martie 2012. Conform acestui act normativ picnicurile şi grătarele se pot organiza numai conform noilor reguli, adică în locuri special amenajate, aflate în administrare publică sau privată. Administratorii acestor zone dedicate ieşirilor în aer liber trebuie să le doteze corespunzător, fără a permite defrişări, betonări sau astfaltări ale solului, şi se vor asigura de curăţenia lor. De asemenea sunt obligaţi să amenajeze locuri speciale pentru aprinderea focului, dar şi să amplaseze containere destinate colectării selective a deşeurilor. Terenul destinat picnicului nu este al Primăriei Craiova, ci al Direcţiei Silvice Dolj. Pentru ca acesta să poată fi amenajat s-a semnat un protocol între cele două instituţii. Anul viitor, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu îşi doreşte amenajarea unui alt loc pentru grătare, mult mai bine aranjat: „Mi-aş fi forit

Lia Olguţa Vasilescu

foarte mult să avem locul nostru unde să organizăm acest spaţiu pentru picnic. Din păcate nu s-a putut. Facem demersuri de şase luni de zile să preluăm terenul de la Tancodrom, unde avem şi un lac şi o pădurice lângă, unde am putea să punem grătare zidite, să asfaltăm, pentru că aceste investiţii nu se pot face decât dacă terenul aparţine municipalităţii. Primăria Craiova nu dispune de nici o pădurice în afara Craiovei. A trebuit să facem un parteneriat cu Direcţia Silvică, şi pentru asta îi mulţumesc foarte mult domnului director Eugen Gioancă, pentru sprijinul acordat. În câteva zile, ne-am mobilizat, am adus câteva containere de gunoi, toalete ecologice şi Compania de Apă Oltenia a reuşit să tragă şi apă şi să monteze un robinet.Spaţiul arătă bine. La anul, când vom avea terenul nostru vom face toate investiţiile necesare şi va arăta şi mai bine”. La ora prânzului se adunaseră foarte mulţi craioveni, care încinsaseră grătarele.