Sorin Cârţu, unic candidat la preşedinţia Ştiinţei: “Existenţa mea se confundă cu Universitatea Craiova”

0
513

Unic candidat la alegerile pentru preşedinţia Ştiinţei, Sorin Cârţu dezvăluie că a ales să continue în această funcţie pentru că nu-şi imaginează viaţa fără fotbal, iar Universitatea Craiova a fost echipa cu care s-a confundat existenţa sa. „Sorinaccio”, cel mai bun marcator all-time al Ştiinţei în cupele europene, spune că el colegii din Craiova Maxima aflaţi în club, pot veni, pe lângă partea legată de imagine, şi cu sfaturi importante pentru a ajuta echipa, dezideratul cel mai important fiind câştigarea titlului. Sorin Cârţu va colabora în continuare, pe latură  sportivă şi administrativă, cu Ovidiu Costeşin şi Marian Copilu, în conducerea clubului.

„Nu pot sta fără fotbal, nu mi-aş imagina o viaţă fără să mă implic, fără să fac parte din fotbal, fiindcă toată existenţa mea a fost legată de fotbal. Existenţa mea se confundă cu Universitatea Craiova, iar din club fac parte şi majoritatea jucătorilor din Craiova Maxima şi noi suntem imaginea clubului. Fiind mereu animat de dorinţa de a fi în fotbal, eu am nevoie de club, iar Universitatea Craiova are nevoie de mine şi de ceea ce reprezint eu şi am răspuns pozitiv când patronatul a venit cu propunerea de a organiza aceste alegeri. Vreau să continui tot ce s-a făcut bine în toată perioada asta, 2013-2022, pentru că, din punctul meu de vedere, a fost o treabă foarte bine făcută, şi, sigur, dacă se poate, în perioada de doi ani de zile care va urma, să reuşim să câştigăm campionatul, este dezideratul cel mai important. Iubitorul de fotbal aşteaptă să luăm acel campionat, apoi va dori şi mai mult, pentru că asta e caracteristica suporterului craiovean, să vrea din ce în ce mai mult. Voi colabora bine cu Marian Copilu şi Ovidiu Costeşin, ne cunoaştem bine, fiecare ne vom respecta coordonatele, ne vom intersecta pentru ca rezultatele să fie pozitive. Cei mai importanţi sunt jucătorii însă. Este vorba de imaginea clubului, şi trebuie să-ţi dai silinţa în această postură de preşedinte. Tot timpul fanii au fost importanţi, au făcut parte din familia Universităţii Craiova, este o simbioză care dăinuie de când Universitatea Craiova a apărut în fotbalul românesc. Noi tot timpul suntem preocupaţi să le oferim ceea ce ei aşteaptă şi de multe ori am şi reuşit. E diferit să fii preşedinte faţă de antrenor, cu treningul eram obişnuit şi când jucam fotbal, trecerea de la jucător la preşedinte se face mai uşor, dar de la antrenor la preşedinte sunt alte coordonate, alte responsabilităţi. Sper că experienţa mea ca antrenor şi ca jucător mă ajută şi ca preşedinte şi trebuie să-i ajut şi pe ceilalţi din anturaj, să ajut şi echipa, să fie un angrenaj care să lucreze în parametrii elevaţi” a declarat Sorin Cârţu pentru site-ul oficial al clubului din Bănie.

Alegerile pentru postul de preşedinte al clubului Universitatea Craiova vor avea loc pe 10 aprilie, la meciul pe care formaţia lui Laurenţiu Reghecampf îl va disputa împotriva lui CFR Cluj. Pot vota cei 4.100 de abonaţi din acest sezon ai Universităţii Craiova.