Mangia: “Trebuie să facem un meci perfect pentru a învinge FCSB”

0
704

Derby-ul etapei a treia a play-off-ului, FCSB – Universitatea Craiova, se dispută duminică, de la ora 20.30, pe Arena Naţională.

Antrenorul oltenilor, Devis Mangia, a prefaţat disputa, considerând că este una foarte importantă, dar nu decisivă în lupta pentru titlu: „Este un meci important şi cred că va fi unul interesant, frumos, din toate punctele de vedere. Îmi doresc să facem un joc bun, mergem acolo pentru a câştiga, am evoluat bine şi la ultimul meci cu ei, dar am făcut anumite greşeli, care ne-au costat. Trebuie să facem un meci perfect pentru a ne impune. Din punct de vedere al atitudinii, toţi jucătorii sunt la nivel maxim, au încredere. Este o săptămână importantă pentru noi, avem meci cu FCSB, apoi semifinala Cupei, cu Viitorul, apoi meciul cu CFR, dar nu cred că este o săptămână decisivă pentru acest sezon. Am văzut foarte multe situaţii în fotbal în care s-au schimbat lucrurile”.

Mangia a comentat absenţa lui Koljic, care s-a accidentat la naţionala Bosniei, fiind unul dintre indisponibilii Craiovei în derby, alături de Martic şi Meza Colli: „Sunt sigur că jucătorul care va evolua pe poziţia lui Koljic va face un meci foarte bun, fiindcă toţi jucătorii sunt foarte motivaţi, vor să demonstreze că au calitate şi merită să evolueze la Universitatea Craiova. Koljic are ruptură, nu ştiu cât va sta, acum este în Bosnia, doctorul nostru păstrează legătura cu medicul naţionalei Bosniei.”

Antrenorul italian a discutat şi despre Andrei Cristea, jucător care nu se simte foarte bine în Bănie, fiind folosit destul de puţin: „E normal că Andrei nu este fericit, fiindcă a jucat puţin, am vorbit cu el, sper că a înţeles că au fost nişte decizii luate din punct de vedere tactic. Am văzut că atunci când a jucat în duet cu Koljic nu a fost o soluţie foarte bună, chiar dacă am câştigat meciul cu CFR în acest fel, dar am suferit în prima repriză. Depinde şi de meci, Andrei poate juca foarte bine în meciurile închise, când adversarul se apără jos, apoi am avut nevoie de Koljic în special la fazele fixe”.

Delegaţia Craiovei se va deplasa tot cu trenul la Bucureşti, chiar dacă la precedentele două vizite cu acest mijloc de transport a pierdut derby-urile cu Dinamo şi FCSB, de fiecare dată primind 3 goluri. „Deplasarea cu trenul este cea mai bună, cea mai comodă variantă pentru echipă, nu contează altceva. Ne vom întoarce cu autocarul şi sper să fie aglomerat drumul de întoarcere. Nu ştiu dacă vor mai veni suporterii la gară, dar sper să fie mulţi în peluză pe stadion şi să fie ce trebuie după meci, ştiţi la ce mă refer” a spus Mangia despre acest subiect.

Antrenorul italian a amintit şi despre amicalul cu bulgarii de la Botev Vraţa, disputat cu porţile închise şi câştigat de echipa din Bănie cu 5-0, la finalul săptămânii trecute: „A fost un meci util, am încercat anumite lucruri, dar vom vedea dacă sunt soluţii imediate sau pentru viitor. A fost un amical cu porţile închise la cererea bulgarilor, altfel era deschis, cum sunt de altfel toate antrenamentele noastre, oricine poate asista”

Întrebat despre posibilul conflict între staff-ul naţionalei şi Alex Mitriţă, antrenorul Craiovei a spus: „Nu este treaba mea, este o chestiune între Cosmin Contra şi Alex Mitriţă, dar am văzut că selecţionerul a spus că nu a fost nimic, secundul Gane a spus că nu a fost nimic, iar jucătorul la fel, aşa că nu văd de ce mai comentăm ceva care nu este adevărat. Eu l-am avut pe Alex la echipă şi nu au fost niciodată probleme, cum îl ştiu pe el, nu este un băiat care să facă astfel de lucruri”.

Devis Mangia nu este de acord cu antrenorii care spun că Bancu nu are calităţi pentru a juca fundaş stânga, dar le respectă părerea: „Bancu este OK, nu este afectat de ceea ce s-a spus despre el, ştie ce cred eu despre el, este un jucător foarte bun, din punct de vedere tactic poate juca pe orice poziţie în flancul stâng, asta este opinia mea. Ceilalţi antrenori sau analişti pot spune ce cred, dar eu consider că Bancu a jucat foarte bine şi fundaş stânga şi în orice poziţie în acel flanc. Depinde şi ce vrei de la el, pentru stilul nostru se pliază foarte bine”.

Tehnicianul echipei din Bănie a comentat revenirea lui Dan Petrescu la CFR, spunând că „Bursucul” este un atu pentru formaţia din Gruia: „A fost ciudată schimbarea, fiindcă era un antrenor, Minteuan, care câştigase toate meciurile, dar sunt fericit pentru Dan Petrescu, am o relaţie bună cu el, iar pentru CFR este un avantaj, pentru că au un antrenor foarte bun, foarte pregătit, care ştie cum se câştigă un campionat, a demonstrat-o. Dar vom vedea ce se întâmplă pe teren”.

Portarul italian Mirko Pigliacelli a vorbit despre meciul cu FCSB şi despre posibilitatea de a mai executa un penalty, dacă va fi cazul: „Este un meci foarte greu, foarte important, dar cred că avem calitatea necesară pentru a-l câştiga. Îmi place să joc cu piciorul, să urc cu mingea, dar sunt portar şi trebuie în primul rând să îmi fac treaba în poartă. Dacă mister decide să trag penalty, atunci o voi face. Nu ştiu ce au simţit jucătorii de la FCSB, dar antrenorul a decis să execut şi am făcut-o, eu am vrut să-mi ajut echipa”.