Fără menajare, spre semifinale!

0
59

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti

Severin, stadion: „Municipal”, astăzi, ora 21.30

Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Popov, Kelic, Briceag – Zlatinski, Mateiu – Băluţă, Gustavo, Bancu – Ivan. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Mingote – Bucurică, Dumitraş,  Screciu, Jazvic, Măzărache, Fajic.

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas – Romera, M. Popescu, Dielna, St. Filip – Busuladzic – Hanca, Nistor, Palic, Bumba – D. Popa. Antrenor: Cosmin Contra. Rezerve: I. Popescu – Nedelcearu, Oliva, Mahlangu, P. Petre, Rivaldinho, Spătaru.

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad).

Universitatea Craiova dispută în seara aceasta derby-ul cu Dinamo, la Severin, în sferturile de finală ale Cupei României

craiovaDupă duelul decisiv de la Piteşti pentru intrarea în play-off, cu Gaz Metan Mediaş, Universitatea Craiova joacă în seara aceasta un alt meci de „a fi sau a nu fi”, miza fiind calificarea în semifinalele Cupei României, dar de această dată şi orgoliile sunt mai mari, rivalul fiind unul de tradiţie, Dinamo Bucureşti. Gigi Mulţescu a prefaţat disputa, declarând că va fi una tacticizată la maximum, dar că Universitatea nu va abdica de la principiul de a juca ofensiv. „Întâlnirea cu Dinamo are conotaţii speciale, datorită faptului că este un meci eliminatoriu, diferit de campionat, unde poţi recupera punctele pierdute. De aceea, cred că va fi un meci tacticizat la maximum. Este al treilea joc cu Dinamo în decurs de câteva săptămâni şi echipele se cunosc foarte bine. Trebuie să păstrăm ceea ce am făcut bine în primele dispute directe şi să eliminăm din greşeli. Să nu mai facem greşeli în apărare şi să fim eficienţi în atac. Lipseşte Alexandre Barthe, victimă a duelului precedent cu Dinamo. Mi-e teamă doar de agresivitatea fizică a celor de la Dinamo şi, în consecinţă, vreau să fac un apel la brigada de arbitrii să nu lase să escaladeze agresivitatea în teren. În opinia mea, întâlnim una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului. De la venirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică, echipa s-a transformat. Are tehnicitate sporită în regim de viteză, e mai agresivă. Apreciez că va fi un meci interesant, în care ne vom pândi reciproc greşelile. Noi însă nu vom abdica de la filosofia noastră şi vom juca ofensiv în orice moment prielnic” a spus Mulţescu.

Ivan: „Vom da totul, fiindcă ne dorim un trofeu în Bănie”

Căpitanul Craiovei, Andrei Ivan a declarat că meciul cu Dinamo va fi unul dificil, dar crede că se va decide în 90 de minute: „Suntem toţi conştienţi că nu ne aşteaptă un meci uşor. Am jucat de două ori cu Dinamo în acest an, ştim calităţile lor, dar şi punctele slabe. Vom face totul pentru a câştiga, pentru a avansa în competiţie deoarece ne dorim toţi să aducem un trofeu în Bănie. Am exersat loviturile de la 11 metri, dar nu cred că se va ajunge la ele în meciul de mâine. Am încredere în mine şi colegii mei că ne putem impune în timpul regulamentar. Nu contează cine va marca, important este să mergem mai departe. Sper din tot sufletul să-l fac fericit pe domnul Mulţescu”.

Ivan spune că el şi coechipierii sunt prejudiciaţi de faptul că echipa nu poate juca la Craiova: „Eu am jucat la toate nivelurile pentru Universitatea, la juniori, echipa a doua şi acum la echipa mare, unde am ajuns şi căpitan şi ştiu cât contează să jucăm la Craiova. Pe Ion Oblemenco şi pe Extensiv era altceva, adversarii veneau cu teamă, la Piteşti sau Severin nu e chiar la fel. Oricum, datorită suporterilor noştri mulţi şi înfocaţi avem susţinere importantă şi în alte stadioane, chiar şi pe cele ale adversarilor”.

Gigi Mulţescu se aştepta ca atacantul său să fie folosit mai multe minute în meciul României cu Danemarca sau chiar ca titular: „Mă aşteptam ca Andrei Ivan să fie introdus mai devreme în meciul cu Danemarca. Cât a jucat a arătat maturitate, stăpânire de sine, a pasat bine. După mine, având în vedere că România a întâlnit un adversar puternic fizic, solid, ar fi trebuit să se mizeze pe viteză în faza ofensivă. De aceea consider că Ivan ar fi putut juca titular”.

Portarul Craiovei, Nicolai Calancea, spune că îşi doreşte să joace finala Cupei României şi face apel la colegul din atac, Andrei Ivan, să marcheze, după ce a ratat destul de mult în ultimele meciuri: „Victoria este obiectivul nostru, fiindcă ne dorim toţi să jucăm finala Cupei României. Pentru a atinge acest deziderat trebuie să nu mai facem greşeli defensive, iar în ofensivă Andrei Ivan să înceapă să marcheze. De trei meciuri nu am luat gol, dar acesta este meritul întregii echipe. Chiar dacă nu vom conta pe Barthe, în opinia mea avem jucători valoroşi care nu vor face simţită absenţa lui. Important este ca Popov şi Kelic să aibă un joc exact în meciurile cu Dinamo şi CFR Cluj. Eu mă simt bine, atât moral, cât şi fizic, graţie ajutorului acordat de staff-ul tehnic, şi îmi doresc să ajut echipa cât pot de mult”.

Contra: „Vrem să jucăm precum la victoria din campionat”

Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a prefaţat disputa de astăzi, cu Universitatea Craiova, spunând că oltenii joacă un fotbal total, pe atac, dar că Dinamo va încerca să repete victoria din campionat, de acum o lună. „Nu va fi uşor, ei joacă pe teren propriu şi cred că sunt favoriţi, dar noi vom merge pentru a face totul pentru a ne califica. Am avut un mini stagiu de pregătire la Braşov, unde am lucrat foarte bine din toate punctele de vedere, mai ales că vine o perioadă cu multe meciuri şi nu vom avea timp să facem prea multe antrenamente. Voi aborda primul meci ca fiind cel mai important, după aia vom avea timp să ne gândim la meciul cu Steaua. Sunt un pic îngrijorat că nu marcăm. Am încercat să lucrăm mai mult la faza ofensivă şi să fructificăm ocaziile pe care le avem. Craiova joacă un fotbal de atac, un fotbal total şi am încercat să pregătim cât mai bine acest joc. Sperăm să ne prezentăm cât mai bine şi să jucăm aşa cum am făcut-o când i-am bătut cu 2-1 în campionat” a spus Contra.

Dinamo nu se va putea baza în partida de astăzi pe Nemec, Penedo şi Bawab, convocaţi la echipele naţionale. „Nemec a ajuns azi noapte la 12, foarte obosit şi nu voi putea conta cu Craiova. Eu pierd 3 jucători foarte importanţi pentru acest joc. Cred că ar trebui să ne gândim mai bine când pregătim calendarul competiţional. Să nu contez pe 3 jucători importanţi într-un sfert de finală care se joacă într-un singur meci e foarte mult. Voi încerca să înlocuiesc aceşti 3 jucători şi sunt încrezător că cei care vor intra se vor ridica la nivelul lor. Cei de la Craiova sunt avantajaţi, dar nu mă plâng. Am un pic de dubii în atac, nu ştiu pe cine voi miza, Popa sau Rivaldinho. Dielna s-a antrenat foarte bine la Braşov. La fel şi May. Maric încă se mai resimte, are unele dureri şi vom vedea zilele următoare cum va scăpa de aceste dureri. În rest, în afară de cei 3 care au venit foarte târziu de la echipele naţionale, nu avem alte probleme”, a mai spus Contra.

Biletele la meci se găsesc la stadionul “Extensiv” din Craiova, la casele de bilete de la arena “Municipal” din Severin, la magazinele Vodafone, Germanos şi la benzinăriile OMV. Preţurile sunt: 10 lei la peluze, 20 de lei la tribuna a II-a, 30 de lei la tribuna I şi 50 de lei la tribuna zero. Agenţia de turism Star Tours asigură transportul la Severin, contra sumei de 10 lei, plecarea fiind la ora 18.30, de la Sala Polivalentă.