S-au alocat bani pentru retipărirea de manuale

0
265

Conform Ordinului nr. 3384/11.03.2016 al ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, s-au alocat 10, 8 milioane de lei pentru retipărirea manualelor şcolare, destinate elevilor din clasele a V-a – a X-a, în anul şcolar 2016-2017. Judeţul Dolj se află pe locul al optulea în ceea ce priveşte sumele acordate.

S-a pornit de la completarea stocurilor de manuale şcolare, fiind nevoie de o retipărire a unora dintre ele, unităţile de învăţământ fiind principalele responsabile. „Fiecare unitate de învăţământ respectă, cu prioritate, următoarele criterii de selecţionare a manualelor care urmează a fi achiziţionate: înlocuirea manualelor şcolare aflate în stare avansată de uzură; retipărirea pentru învăţământul gimnazial a celor de la Limba şi literatura română, Matematică, Limba şi literatura maternă (acolo unde este cazul), asigurarea manualelor care nu fac obiectul recartărilor… Fiecare Inspectorat Şcolar Judeţean beneficiază de ele în proporţie de 15% din totalul elevilor înscrişi, precum şi pentru cei care au deficienţe de vedere”, se menţionează în actul emis de MENCS.

Judeţul Dolj are la dispoziţie 324.690 de lei, fiind pe locul opt la nivel naţional, primele trei poziţii fiind ocupate de Bucureşti (circa 800.000 de lei) şi judeţele Iaşi şi Suceava (500.000 de lei, respectiv 400.000 de lei).