Fostul lider al Sindicatului Electroputere Craiova, la închisoare pentru fapte de corupție

0
65

Foştii angajaţi ai Serviciului Disciplina în Construcţii de la Primăria Craiova, funcţionarii Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă, dar şi fostul șef al sindicatului de la Eletroputere Craiova şi fost consilier local Aurel Bojenoiu, au fost condamnaţi definitiv pedepse cu executare pentru fapte de corupţie. Hotărârea a fost luată joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a decis ca Bojenoiu să execute un an şi jumătate de închisoare, iar Daici şi Papală la câte un an de închisoare. Reprezentanții IPJ Dolj au declarat că după ce vor primi mandatele de executare a pedepsei emise pe numele celor trei, îi vor ridica și introduce în arest.

După patru ani de procese, într-un dosar în care au fost trimiși în judecată de DNA – Serviciul Teritorial Craiova, Gheorghe Daici, Ionel Păpălă și Aurel Bojenoiu și-au aflat, joi, sentința definitivă. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să-i condamne pe Daici și Păpălă la câte un an de închisoare cu executare, iar Aurel Bojenoiu a primit cea mai mare pedeapsă, de un an și 6 luni închisoare cu executare. „După ce polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale vor primi mandatele de executare a pedepsei emise de instanță pe numele celor trei, vor fi demarate activități pentru punerea în executare a acestora. Condamnații vor fi ridicați și introduși în arestul IPJ Dolj, de unde vor fi transferați în penitenciar pentru ispășirea pedepselor”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Şeful Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Craiova, Gheorghe Daici, alături de subalternul său Ionel Păpălă (la momentul comiterii faptelor) au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2008 de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, consilier municipal, pentru infracţiunea de conflict de interese.

Cei doi funcţionari ai Primăriei au fost acuzaţi de procurorii anticorupție că, în toamna anului 2006, au ajutat la închirierea unui spaţiu aflat în proprietatea Primăriei Craiova în favoarea unei firme ai cărei asociaţi erau fiica şi ginerele liderului de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu. Ionel Păpălă şi Gheorghe Daici au întocmit şi semnat un raport în care specificau că pe terenul vizat se afla deja o construcţie provizorie, deşi terenul era liber de orice sarcină, fiind astfel singura posibilitate ca spaţiul să fie închiriat societăţii deţinute de fiica şi ginerele lui Aurel Bojenoiu, fără a mai fi scos la licitaţie. Liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, la acea dată consilier municipal, a votat în plenul Consiliului aprobarea proiectului de hotărâre prin care spaţiul era închiriat firmei fiicei sale, deşi era în conflict de interese.