Mihai Fifor şi Olguţa Vasilescu, împreună în lupta electorală

1
403

Preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor, şi candidatul USL la Primăria Craiova, Olguţa Vasilescu, au ieşit, ieri, pentru prima dată împreună, într-o conferinţă de presă, în care au abordat probleme de interes local, dar şi naţional. Olguţa Vasilescu a anunţat că a solicitat primarului Antonie Solonon informaţii cu situaţia străzilor care figurează în evidenţe ca fiind asfaltate, dar care în realitatea nu sunt, iar Mihai Fifor a abordat câteva subiecte legate de şedinţa Consiliului Local Craiova care are loc astăzi.  

Olguţa Vasilescu anunţa, la sfârşitul săptămânii trecute, că în vizitele ei prin cartierele craiovene periferice a găsit foarte multe străzi neasfaltate, despre care craiovenii au spus că, din informaţiile lor, figurează în evidenţele Primăriei Craiova ca fiind asfaltate. Drept urmare, marţi, 27 martie a.c., aceasta a solicitat Primăriei Craiova, în baza Legii nr. 544/2011 privind accesul la informaţiile de interes public, o situaţie a acestor străzi.

“Ieri (n.r. – marţi, 27 martie a.c.) am făcut o solicitare pe adresa primarului Craiovei, Antonie Solomon, în baza Legii nr. 544/2011 privind accesul la informaţiile de interes public. Asta după ce am constatat în nenumărate cartiere prin care am fost că există foarte multe străzi neasfaltate despre care locuitorii din zonă ne-au spus că s-au interesat la Primărie şi că figurează în evidenţă ca fiind asfaltate. În aceste condiţii, am depus o cerere pe adresa domnului primar, să ştim cu exactitate care sunt toate străzile, asta însemnând segmente de străzi, căi, alei, care figurează în evidenţele Primăriei ca fiind asfaltate. În 30 de zile trebuie să avem răspuns la această solicitare a noastră”, a declarat Olguţa Vasilescu. De altfel, una din temele de campanie electorală ale candidatului la funcţia de primar, Olguţa Vasilescu, este chiar starea cartierelor craiovene.

„Toate CET-urile au fost modernizate în ţară pe fonduri europene”

Candidatul USL la Primăria Craiova, Olguţa Vasilescu, a vorbit şi despre privatizări, considerând că acestea sunt ultimele tunuri ale actualei puteri. Aceasta a dat exemplu Complexului Energetic Oltenia, din care face parte şi CET Craiova. „Au anunţat că vor privatiza foarte multe centrale termice şi tot ceea ce înseamnă domeniul energiei. Şi Complexul Energetic Oltenia este pe lista lor de privatizare, CET-ul din Craiova, care asigură 90% din energia termică a Craiovei aflându-se în acest complex. Eu, dacă aş fi fost primar, l-aş fi cerut în subordinea Consiliului Local. Vreau să vă spun că toate CET-urile din ţară, cu excepţia Constanţei, Craiovei şi Bucureştiului, sunt în subordinea consiliilor locale. Dacă am fi avut CET-ul la Craiova, am fi putut să accesăm fonduri europene pe Axa Mediu. Pentru că doar sursa primară poate accesa fonduri europene. Astfel am fi putut să reducem poluarea, dar am fi avut şi un control direct asupra preţului de producţie, ceea ce ne interesează foarte mult având în vedere facturile mari la întreţinere, în condiţiile în care se produce aproximativ 92% energie electrică şi 8% energie termică. Toate CET-urile au fost modernizate în ţară pe fonduri europene”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

„Ştia că nu o să treacă niciodată cu aceste organigrame de votul Consiliului Local”

Mihai Fifor, preşedintele PSD Craiova, şi-a exprimat speranţa că la şedinţa Consiliului Local Craiova de astăzi să participe şi primarul Antonie Solomon, pentru ca aleşii locali social-democraţi să poată face interpelări. Acesta a mai afirmat că şedinţa se anunţă una uşoară, ţinând cont că de pe ordinea de zi au fost retrase proiectele cu organigramele unor regii. “La şedinţa de Consiliu Local de mâine (n.r. – astăzi) sperăm că va participa şi primarul Antonie Solomon şi vom putea face interpelări, ridica probleme pe care cetăţenii Craiovei le au. Este o ordine de zi aparent uşoară, de pe care s-au retras câteva proiecte, mă refer la organigramele a trei regi. Primarul spune că le-a retras pentru că aşa a vrut domnia sa, dar eu cred că au fost retrase pentru că ştia clar că nu o să treacă niciodată cu aceste organigrame de votul Consiliului Local”, a spus Mihai Fifor.

„Ne-am temut ca Poliţia Locală să nu devină, la un moment dat, poliţia edilului-şef”

Liderul social-democraţilor craioveni a pus în discuţie un raport privind activitatea Poliţiei Locale în anul 2011, „o instituţie care se doreşte vizibilă, vedem că are o mediatizare intensă, un număr foarte mare de apariţii în media locală, dar noi ne-am dori-o mai prezentă pe stradă şi mai puţin în presă”. „Este instituţia de la care aşteptăm să ne facă să ne simţim în siguranţă în oraşul acesta şi să facă şi altceva decât să reprezinte armata primarului. Am fost secretar de stat în MAI, ne-am temut ca Poliţia Locală să nu devină, la un moment dat, poliţia edilului-şef. Am parcurs cu interes raportul privind activitate desfăşurată de Poliţia Locală, sunt tot felul de date statistice. Pentru mine, ca cetăţean, rămâne aceeaşi întrebare: ce face Poliţia Locală în afară de a sta pe trotuar şi a face poze?”, a mai spus Mihai Fifor.

1 COMENTARIU

Comments are closed.