Nici de data asta nu a scăpat! – Bercea Mondial, tot în arest

0
332

Sandu Anghel zis Bercea Mondial s-a plimbat, ieri, din nou, între Slatina şi Craiova. Asta pentru că, magistraţii Curţii de Apel Craiova au avut de judecat recursul formulat de Bercea împotriva respingerii cererii de eliberare provizorie sub control judiciar dispusă de Tribunalul Olt săptămâna trecută.

Deşi programată la ora 09.00, şedinţa s-a ţinut mult mai târziu, pentru că avocatul pe care îl dorea Bercea era … ocupat. Oricum, instanţa s-a pronunţat destul de repede şi a menţinut hotărârea Tribunalului Olt, respingând recursul lui Bercea, care rămâne în continuare arestat. De data aceasta la Craiova au venit mult mai puţini susţinători ai lui Bercea, o bună parte din rudele sale fiind ocupate să protesteze la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalului Olt, solicitând aurul pe care anchetatorii l-ar fi confiscat în urma descinderilor făcute săptămâna trecută la mai multe locuinţe din Drăgăneşti-Olt şi Slatina.

Scandalul iscat în jurul dosarelor lui Sandu Anghel pare departe de final, după ce, în cursul zilei de ieri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat printr-un comunicat oficial că Inspecţia Judiciară va demara o serie de verificări. “Având în vedere publicarea de către diferite instituţii din presa, cât şi luările publice de poziţie ale domnului procuror Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în legătură cu unele aspecte privind cercetarea penală în cauza lui Sandu Anghel, Consiliul Superior al Magistraturii informează că Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu şi va proceda în perioada imediat următoare la efectuarea verificărilor care se impun”, se arată în comunicatul CSM.

În plus, potrivit reprezentanţilor Parchetului Curţii de Apel Craiova, sunt în curs de derulare procedurile privind preluarea dosarelor înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiect comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani care îl privesc pe Sandu Anghel şi pe alţi membri ai familiei sale. De asemenea, pe 24 martie a.c., procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus preluarea cauzei  în care este cercetat în stare de arest, inculpatul Anghel Sandu (zis Bercea Mondial) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.