Cum face muncă voluntară fiul contabilei de la Primăria Braloştiţa?

6
485

Despre nepotismele de la Primăria Braloştiţa am scris şi cu alte ocazii. Amza Dumitru care se trecea în Ştatul de Funcţii Nominal, în anul 2009, ca având studii medii, în timp ce era înscris ca elev în clasa a XII-a, la Liceul din oraşul Turceni, judeţul Gorj, pe lângă toate favorurile pe care le face neamurilor angajate la Prmăria Braloştiţa, a început, altruist fiind din fire, să „ajute” şi copiii unor angajaţi din instituţia pe care o conduce.

Amza Dumitru, primar Braloştiţa

Falsul în declaraţii al primarului Amza Dumitru din Ştatul de Funcţii Nominal din anul 2009 a rămas nepedepsit, cu toate că la art. 292 Cod Penal: „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. Nici o măsură nu a fost luată nici cu verii primarului buldoexcavatoristul  Nicolae Preda şi  Florea Amza şofer pe microbuzul şcolar care erau în aceeaşi situaţie. Mai mult decât atât, pentru vărul buldoexcavatorist Amza Dumitru nu a dus la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local Braloştiţa, care într-o şedinţă extraordinară a votat desfinţarea posturilor de consilier personal şi mecanic pe buldoexcavator. Cei doi îşi desfăşoară activitatea în continuare.

Primăria Braloştiţa a depăşit termenul legal de construcţie a site-ului

Mai nou, Amza Dumitru a început să îi facă favoruri contabilei de la Primăria Braloştiţa, Ioana Hantea. Mai întâi i-a angajat soţul la Serviciul Public de Utilităţi al comunei Braloştiţa. Asta după ce PSD i-a retras sprijinul politic, iar acesta şi-a pierdut calitatea de consilier personal. Fiica Ioanei Hantea este şi ea angajată la Primăria Braloştiţa. Recent şi fiul Ioanei Hantea, Mihăiţă Hantea a devenit colaborator al instituţiei. Conform Ordonanţei de Urgenţă 63 din 30 iunie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, publicată în Monitorul Oficial 450 din 2 iulie 2010, art. 761 prevede: „(1) Ordonatorii principali de credite ai instituţiilor publice locale au obligaţia publicării pe paginile de internet ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale a următoarelor documente şi informaţii(…). (4)Unităţile administrativ-teritoriale care până la data de 31 decembrie 2010 nu au pagini de internet publică documentele şi informaţiile prevăzute la alin. 1, în termenele respective, la avizierul aflat la sediul acestora, fără a fi exceptate de la aplicarea prevederilor alin. 2 şi 3. Legea prevede de asemenea, că unităţile administrativ-teritoriale care se încadrează în prevederile alin. 4 au obligaţia ca până la data de 31 decembrie 2010 să realizeze şi să operaţionalizeze pagini de internet proprii”. Primăria Braloştiţa, ca multe altele din judeţul Dolj, au depăşit cu mult termenul de realizarea a unei pagini de interenet proprii. Mai mult decât atât au ajuns în situaţia în care prefectul Nicolae Giugea i-a avertizat că dacă nu îşi pun la punct site-urile vor fi sancţionaţi conform legii.

„Persoana care se o ocupă de asta o face pentru binele comunităţii”

Site-ul Braloştiţei apare ca fiind în construcţie de pe data de 15 septembrie 2010, deşi domeniul a fost achiziţionat la data de 18 octombrie 2010. Şi probabil va mai fi o vreme aşa, asta probabil pentru că fiul contabilei, Mihăiţă Hantea care ar trebui să îl construiască nu are prea mult timp la dispoziţie. Conform site-ului www.rotld.ro (Romanian Top Level Domain), domeniul de internet al Primăriei Braloştiţa este deţinut de Ioana Hantea. La contacte tehnice este trecut Mihăiţă Hantea. Şi la unul şi la celălalt este trecut acelaşi număr de telefon de contact  la care răspunde contabila Ioana Hantea. Contactat telefonic şi întrebat dacă nu cumva este un conflict de interese ca Primăria Braloştiţa să aibă un contract semnat cu fiul contabilei Ioana Hantea, care ar trebui să îi facă plata acestuia, Amza Dumitru a spus „o să analizez situaţia să văd dacă e vorba de incompatibilitate”, pentru ca în secunda următoare să declare că nu a semnat nici un contract cu nimeni. „Nu s-a semnat un contract în sensul acesta, iar Consiliul Local nu plăteşte nici un ban pentru administrarea site-ului. Persoana care se o ocupă de asta o face pentru binele comunităţii. În acest moment, pagina este în construcţie, nu a fost finalizată”, a declarat Amza Dumitru. Acesta nu a negat afirmaţia potrivit căreia fiul contabilei se ocupă de administrarea site-ului.

Şi totuşi… „Care e problema?”

Ioana Hantea, avertizată, probabil, de primar că ne interesăm de site-ul Primăriei Braloştiţa, de care fiul ei se ocupă benevol, nu a răspuns la telefon în primă instanţă. Şi când totuşi a binevoit să răspundă s-a arătat extrem de iritată, spunând că domeniul a fost cumpărat pe factură de Primăria Braloştiţa, iar cel care se ocupă de site este un salariat al instituţiei. „Care e problema? Nu am semnat nici un contract. Domeniul site-ului e cumpărat pe factură de Primăria Braloştiţa şi aparţine comunei, nu mie personal. Nu fiul meu se ocupă de site, ci un salariat al Primăriei, al cărui nume nu contează. Detalii tehnice nu ştiu să vă dau, dar site-ul nici măcar nu a fost terminat. Nu avem de ce să primim amendă, atâta timp cât noi am cumpărat domeniul respectiv şi este al nostru. Nu e vorba de nici o infracţiune. Care este problema?”. Dacă Ioana Hantea spune că nu este nici o problemă o credem pe cuvânt, numai că aşa cum spuneam fiul ei, Mihăiţă Hantea apare la firma care a vândut domeniul pe internet Primăriei Braloştiţa, ca persoana care se ocupă de partea tehnică a site-ului. Şi dacă a uitat Ioana Hantea, fiul ei nu este angajat al Primăriei Braloştiţa ci al unei firme de IT, pentru că acesta a terminat Facultatea de Automatică. Şi dacă site-ul nu este terminat probabil că serviciul îl solicită pe Mihăiţă Hantea prea mult şi nu mai are timp de alte chestiuni. Şi ar mai fi o problemă: dacă site-ul nu este gata până la data de 31 martie a.c., Primăria Braloştiţa este pasibilă de amendă, pentru că OUG nr. 63 din 30 iunie 2010  art. 761 alin. 2 prevede: ”Informaţiile prevăzute la alin. (1) se transmit în format electronic în termen de 5 zile lucrătoare de la termenele prevăzute la alin. (1) Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea publicării pe pagina de internet a acestuia”. Sau poate că primarilor PDL nu li se aplică legea. E greu de crezut că Mihăiţă Hantea face muncă voluntară întru bunăstarea comunităţii, construind şi administrând un site pentru Primăria Braloştiţa, fără ca serviciile acestuia să nu fie remunerate. Aşa spune Ioana Hantea, iar noi o credem, încă o dată, pe cuvânt.

LAVINIA ILINA şi MARIN TURCITU

 

6 COMENTARII

  1. titi nu credeam ca faci tu una ca asta vino acasa tata ca avem de arat nu e treaba ta acolo nu vezi ca rade lumea de tine

  2. Primarelul asta a fost instruit initial de PNG cum sa fie “cioban” apoi a luat virajul la ratatii din PD-L ca sa nu piarda ultimul”ciolan”.

    Contabila Hantea trage sforile “din umbra” de mai mult timp in primaria Bralostita,de aceea nu-i de mirare ca si-a angajat tot neamul in institutie.

  3. Oamenilor,voi abia stiti sa scrieti bine in limba romana si ati invatat sa navigati pe internet.Parerea mea este ca voi sunteti genul de oameni PUPINCURISTI,adica daca va spune nenea ala mic si chel(viceprimarul) sau celalalt putin mai inalt care vindea untura in piata(fostul primar) ca cel mai bine pentru voi ar fii sa va legati de maini si sa va aruncati in JIu pai asa ati face..

  4. Oamenilor,voi abia stiti sa scrieti bine in limba romana si ati invatat sa navigati pe internet.Parerea mea este ca voi sunteti genul de oameni PUPINCURISTI,adica daca va spune nenea ala mic si chel(viceprimarul) sau celalalt putin mai inalt care vindea untura in piata(fostul primar) ca cel mai bine pentru voi ar fii sa va legati de maini si sa va aruncati in JIu pai asa ati face.

Comments are closed.