“U” Craiova joacă azi la Ploieşti

0
257

În etapa a 28-a a campionatului, Universitatea Craiova joacă în deplasare cu Petrolul Ploieşti, azi, de la ora 18.30, meci arbitrat de Ionuţ Coza. Echipa din Bănie va fi lipsită de căpitanul Nicuşor Bancu, suspendat, şi de portarul David Lazar, accidentat. Gazdele nu se pot baza pe Țicu – suspendat, Ișfan– fără drept de joc, şi Doua– accidentat.

Prefaţa LPF: “Două victorii (1-0 cu Dinamo, 2-1 cu Poli Iaşi) şi o înfrângere (1-2 cu CFR Cluj) este palmaresul înregistrat de prahoveni pe teren propriu în 2024. 8.372 spectatori / meci este media înregistrată de ploieşteni pe „Ilie Oană” în acest sezon, cu peste 2.000 mai mare faţă de cea consemnată în ediţia precedentă (medie spectatori Petrolul în 2022-2023 – 6.362 spectatori / meci). Doar o partidă au pierdut oltenii în precedentele cinci deplasări din campionat, 1-2 cu FC Hermannstadt (10 decembrie 2023), în rest au două succese şi două rezultate de egalitate. Din 2014 începând, cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de nouă ori, de trei ori s-au impus prahovenii, iar alte şase partide au fost câştigate de olteni. Ultimul succes reuşit de gruparea alb-albastră s-a consemnat pe 5 martie 2023, Petrolul – Universitatea Craiova 0-1 (A. Ivan). Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 22 octombrie 2023, Universitatea Craiova – Petrolul 1-3, goluri marcate de J. Kurtic, respectiv Al. Musi, G. Grozav şi M. Huja.”

Ivaylo Petev: “Ne aşteaptă un meci greu, Petrolul joacă foarte bine acasă şi au suporteri fierbinţi. Cel mai important lucru este să ne recuperăm până la ora meciului şi să arătăm mai convingători decât în partida trecută. În fiecare meci trebuie să arătăm ceva în plus. Eu știu că putem mai mult și o vom arăta în meciurile viitoare. Este logic să facem şi schimbări în echipă, dar  nu am niciun dubiu în privinţa pregătirii fizice. Dar trebuie să dăm totul pe teren şi să obţinem cele trei puncte”.

Florin Pârvu: „I-am învins în tur, la ei acasă, dar meciul de acum va avea istoria lui. Universitatea este o echipă foarte bună, formată pentru un joc ofensiv, cu un grup de jucători foarte bun. Chiar dacă au evoluat luni și, probabil, vor face unele schimbari în echipă, asta nu înseamnă că va fi neapărat în avantajul nostru, pentru că au un lot foarte bun și pot găsi soluții în orice compartiment. Trebuie să intrăm bine în joc, să ținem de la început un ritm susținut și vom face tot ce depinde de noi să ne apropiem victorial”