N-aveam ce căuta în play-off!

0
224

Universitatea Craiova a pierdut ultimul meci din sezonul regulat, cu CFR Cluj, şi va intra în play-out cu 16 puncte

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1

A marcat Bud 79.

Stadion: “Extensiv”, spectatori: 1.000.

Universitatea Craiova: Straton 6 – Dumitraş 6, Iliev 6 (20 Izvoranu) 6, Acka 6 (46 Kay) 6, Vătăjelu 6 – Ivan 6, Madson 5, Mateiu 5 (32 Băluţă) 6, Bancu 7 – Nuno Rocha 5, Măzărache 7. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

CFR Cluj: T. Marc 6 – Dani Coelho 6, Larie 7, L. Goian 7, Camora 7 – Gomelt 5, Petrucci 7 (74 Bud) 7, Nascimento 6 (59 Ruiz) 6 – Nouvier 6, Cristian Lopez 6, Jakolis 6 (59 Vitor Bruno) 5. Antrenor: Toni Conceicao.

Arbitru: Lucian Rusandu 7.

Universitatea Craiova şi CFR Cluj s-au întâlnit pe „Extensiv” în ultima etapă a sezonului regulat. Oltenii aveau nevoie de un succes pentru a avea un punct în plus în play-out, în timp ce oaspeţilor orice punct le majora zestrea pentru ultima parte a campionatului. Daniel Mogoşanu a fost forţat de accidentări să facă toate schimbările până la pauză. Ambii stoperi şi mijlocaşul la închidere n-au terminat pe teren prima repriză, una în care Craiova n-a fost periculoasă. O lovitură liberă bătută de Ivan a fost singurul moment în care oltenii l-au deranjat pe Marc. Cea mai mare ocazie de a deschide scorul au avut-o oaspeţii, dar lui Jakolis i-au lipsit câţiva centimetri pentru a se bucura, la o fază în care stoperii Acka şi Izvoranu au fost doar jaloane. Partea secundă a debutat cu sprintul solitar al lui Măzărache, însă finalizarea n-a fost pe măsura vitezei afişată de atacantul oltean. Pe craioveni nu-i ajuta un egal în privinţa punctelor pentru play-out, aşa că au atacat cu toate liniile în partea secundă, însă rar au fost în postură clară de a marca. Au făcut-o clujenii, în schimb, după o acţiune prelungită, finalizată de Bud, la cinci minute după ce atacantul redebutase în tricoul CFR-ului. Craiova intră în play-out de pe locul 8, cu 16 puncte, în timp ce clujenii pleacă de la borna 14 în lupta pentru evitarea retrogradării.

Evoluţia Craiovei, dar şi rezultatele Mureşului şi Iaşiului au arătat că echipa din Bănie nu avea nicio şansă să prindă play-off-ul chiar dacă ar fi câştigat la Severin, dar mai ales că nu merita să fie în Top 6 după cum a abordat sezonul regulat.

Mogoşanu: „CFR nu merita sub nicio formă cele 3 puncte”

Directorul tehnic Daniel Mogoşanu a declarat că înfrângerea a fost nemeritată şi că lupta pentru evitarea retrogradării trebuie abordată cu mare atenţie: „E frustant că am primit gol, a fost greşeală a defensivei noastre. CFR nu merita sub nicio formă cele trei puncte. Echipa care a încercat să joace, să aibă acţiuni de poartă a fost Universitatea Craiova, nu CFR Cluj. Aşa se întâmplă în fotbal, ocaziile avute se răzbună. CFR a plecat nemeritat cu cele trei puncte de la Craiova. Rămân cu tristeţea rezultatului, dar şi a faptului că am pierdut trei jucători. Sper ca în cel mai scurt timp să fie apţi. Suntem la 5 puncte de retrogradare, este un sistem extrem de dificil, trebuie să fim atenţi cum gestionăm rezultatele pentru că ele, până la urmă, rămân cele mai importante. Noi ne-am propus să jucăm deschis, pe poartă, aşa cum am făcut-o şi azi, dar va trebui să obţinem şi puncte. Cred că se puteau obţine mai mult de patru puncte în aceste trei meciuri, ţinând cont că am fost egalaţi de Pandurii în minutul 87 şi meritam să câştigăm cu CFR“.

Naicu: „În play-out, vom încerca să speculăm programul avantajos”

Antrenorul principal Victor Naicu consideră şi el că Universitatea merita mai mult după jocul prestat şi a adăugat că în play-out va fi important să se speculeze programul destul de avantajos, cu 3 meciuri pe teren propriu în primele 4 etape: „A fost o primă repriză echilibrată, marcată de cele trei accidentări ale noastre. Am fost forţaţi să schimbăm trei jucători. Tot axul central – fundaşii Iliev şi Acka, plus închizătorul nostru Mateiu, i-am pierdut în prima repriză. Consider că în repriza a doua noi am fost echipa care a controlat jocul. De aceea spun că rezultatul este nedrept. Am avut mai multe situaţii de a marca, iar CFR a înscris din singurul şut pe spaţiul porţii. Ne vom reîntâlni în play-out. Am acumulat doar 4 puncte, este adevărat. Dacă la Severin am făcut o repriză secundă mai slabă şi am fost egalaţi, astăzi consider că repriza a doua ne-a aparţinut. Cu toate acestea, am pierdut jocul. Nu am reuşit să marcăm din situaţiile pe care ni le-am creat, iar CFR dintr-o bâlbâială a înscris. Șansa a fost de partea lor astăzi.  Play-out-ul se anunţă echilibrat, în care orice victorie te ridică, dar şi o perioadă nefastă te duce în zona retrogradării. Consider că avem o echipă bună şi vom încerca să speculăm programul care ne avantajează. Dacă reuşim să începem bine play-out-ul şi să acumulăm cât mai multe puncte vom avea liniştea necesară“.

Băluţă: „Nu se pune problema să retrogradăm”

Alexandru Băluţă spune şi el că victoria oaspeţilor a fost nemeritată, recunoscând în acelaşi timp că nu se impunea lovitură de pedeapsă la faza în urma căreia arbitrul Rusandu i-a acordat cartonaş galben. Mijlocaşul nu ia în calcul retrogradarea echipei sale, deşi distanţa faţă codaşe este destul de redusă: „Nu meritam să pierdem acest meci. Este o victorie mincinoasă a CFR-ului, pentru că noi am forţat atacul, am aliniat o echipă ofensivă, aşa cum trebuia să fim şi în meciul cu Pandurii. Ne pare rău că am pierdut. Sincer să fiu nu a fost penalti la mine, dar nici cartonaşul galben nu l-am meritat, pentru că m-am ridicat imediat, n-am căutat să cer penalti. Am avut ghinion astăzi, pentru că a trebuit să facem toate cele trei schimbări până la pauză practic. Nu se pune problema să retrogradăm, chiar dacă suntem la 5 puncte de zona periculoasă. Trebuie să câştigăm cât mai multe meciuri şi să acumulăm puncte, ca să le dovedim suporterilor că locul nostru nu este aici“.

Fundaşul dreapta Andrei Dumitraş a declarat: „Ne-am dorit mult victoria şi s-a văzut clar în repriza a doua. Poate prima a fost cât de cât echilibrată, dar în partea secundă am fost echipa care a atacat mai mult, ne-am creat mai multe ocazii, dar şansa nu a fost în favoarea noastră. Nu ştiu dacă a fost penalti la Băluţă, nu sunt în măsură să discut acest lucru. Într-adevăr, suntem la 5 puncte de zona retrogradării, este destul de frustrant pentru noi, dar nu ne gândim la acest lucru, ci la următoarele meciuri şi încercăm să scoatem maximum din ele“.