„Pictăm pe chip speranţa”, o campanie frumoasă pentru doamnele care suferă

0
325

Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială Oltenia, în parteneriat cu Asociaţia pentru Sprijin şi Implicare Socială, întâmpină primăvara prin desfăşurarea campaniei ”Pictăm pe chip speranţă”, care a ajuns, în acest an, la cea de-a II-a ediţie. Evenimentul a fost lansat pe 4 februarie, dată care marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, declarată zi internaţională cu scopul de a atrage atenţia asupra afecţiunilor de tip oncologic.

   Campania vine în sprijinul femeilor bolnave de cancer cărora le vor fi oferite, în perioada 2-3 martie, în mod gratuit, servicii complete de make-up, hair-style şi o sedinţă foto profesională la Salonul ”Alexander`s Cut” şi ”Monique Salon”. La întâlniri, pe lângă echipa de specialişti în frumuseţe, va fi prezent şi psihoterapeutul Gabriela Predu, care va susţine şi va încuraja doamnele în lupta cu cancerul. Unsprezece doamne, care suferă de diverse afecţiuni oncologice, vor fi exemplele de femei puternice, femei optimiste, femei cu speranţă, pe ale căror chip vom picta zâmbete şi încredere. La nivel naţional, conform statisticilor, numărul de persoane care au un asemenea diagnostic medical este în creştere, astfel iniţiativa A.C.C.E.S Oltenia ar trebui sa fie un model de „aşa da” pentru mediul organizaţional care activează în domeniul social.

    În săptămâna dedicată lor, doamnelor, A.C.C.E.S Oltenia împreună cu A.S.I.S, invită, aşadar, femeile să se gândească la sănătatea lor, prin desfăşurarea unor acţiuni de informare şi conştientizare a beneficiilor prevenţiei prin controale periodice sub sloganul ”Ascultă-ţi trupul, mintea şi sufletul!”. După cum au mărturisit organizatorii, întreaga campanie a pornit de la ideea echilibrului psihic şi a importanţei încrederii în sine în perioade de vulnerabilitate, iar organizaţia îşi exprimă solidaritatea şi sprijinul faţă de acţiunile şi iniţiativele dezvoltate în acest sens şi îşi propune să susţină evenimentul în fiecare an.