Antony Blinken în Europa pentru a reitera sprijinul pentru Ucraina

1
282

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a sosit în cursul nopţii trecute la Bruxelles, pentru o întâlnire cu şefii de diplomaţie ai statelor membre NATO. Discuţiile se vor axa pe sprijinul american pentru Ucraina în următoarele luni, în timp ce Joe Biden încearcă să convingă opoziţia republicană de aprobarea unui ajutor de 61 miliarde dolari pentru Ucraina, împreună cu ajutorul pentru Israel şi Taiwan. Congresul SUA va aproba un ajutor suplimentar pentru Ucraina până la Crăciun, a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Michael Johnson care a mai adăugat că SUA nu pot permite lui Putin să traverseze Europa. În acelaşi timp el a mai spus că ajutorul acordat Israelului este principala prioritate a SUA, iar cel acordat Ucrainei este o altă prioritate. După discuţiile de la Bruxelles, Antony Blinken se va întoarce în Israel şi Cisiordania, până la finele săptămânii şi va fi prezent şi în Dubai, potrivit unui comunicat de presă al purtătorului său de cuvânt din departamentul de stat, Mattew Muller. Mâine şeful diplomaţiei americane se va afla în Macedonia de Nord, la reuniunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) unde nu este exclusă, dar nici perfectată, o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, asupra căreia se fac speculaţii. Pentru a 3-a oară, de la începutul conflictului, dintre Isael şi Hamas pe 7 octombrie a.c. Antony Blinken va fi prezent în Orientul Mijlociu, unde va aborda chestiunea unor măsuri concrete menite să promoveze crearea unui viitor stat palestinian. Nu a fost anunţată o dată anume, dar călătoria în Israel ar trebui să aibă loc joi, înainte de a merge în Dubai pentru COP 28 şi pentru discuţii în vederea evitării oricărei escaladări a conflictului.

1 COMENTARIU

 1. Kissinger ajunge în iad, numit consilier permanent pentru securitate națională

  KEVIN BARRETT • 30 NOIEMBRIE 2023• 300 DE CUVINTE • 39 COMMENTS • 22 NEW

  În punctul culminant al carierei sale de 100 de ani, Henry Kissinger a sosit astăzi în Iad și a fost numit imediat Consilier pentru securitate națională al lui Satan.

  Kissinger va petrece restul eternității inventând viclele și stratageme diplomatice zadarnice menite să sporească șansele inexistente ale Iadului de a învinge Raiul.

  La o conferință de presă în care a anunțat numirea, Satana a spus că, deși știe că nu are nicio șansă în Iad să reușească în vechiul său Război Global împotriva lui Dumnezeu (GWOG), el speră totuși ca Kissinger, injectând note de gravitas, și realpolitic în eforturile strategice și diplomatice infernale fără speranță ale Regatului Focului Iadului, va face cel puțin întreprinderea condamnată mai interesantă.

  Întors pe Pământ, președintele american Joe Biden și-a exprimat speranța că misiunea lui Kissinger în Iad va deschide un nou capitol în relațiile SUA-Iad. „Din moment ce tocmai am plătit Israelului pentru a ucide 20.000 de civili palestinieni și a furnizat armele, Diavolul trebuie să privească cu drag la America în acest moment critic al istoriei noastre”, a spus Biden. „Avem mari speranțe că Henry Kissinger va intermedia în curând un acord care inaugurează o nouă eră în care America și Iadul lucrează îndeaproape împreună pentru a ne atinge obiectivele comune. După cum am spus întotdeauna, „Dacă Kissinger poate merge în China, al naibii de bine poate merge în Iad.”

  Întrebat despre impresiile sale despre Iad, Kissinger a glumit: „Am fost în unele țări din Lumea a Treia în căutarea de arme nucleare, unde lucrurile au devenit aproape atât de fierbinți”. El a adăugat că, când a ajuns în Furth, Germania, ca soldat american, imediat după al Doilea Război Mondial, s-a întrebat unde au plecat toți evreii. Zâmbind răutăcios, imigrantul Gehennan care a devenit instantaneu consilier pentru securitate națională a glumit: „Acum știu”.

  (Republicat din Substack cu permisiunea autorului sau reprezentantului)
  P.S. Cred ca Blimken nu va trai pana la 100 de ani!

Comments are closed.