Rădoi: “Restanţa cu Chindia are miză importantă pentru noi”

0
380

Primul meci din Superliga, după mai mult de două săptămâni de pauză, va fi restanţa din etapa a 6-a, dintre Chindia Târgovişte şi Universitatea Craiova, de pe arena „Ilie Oană” din Ploieşti, programată marţi, de la ora 19.00. Antrenorul Ştiinţei, Mirel Rădoi, consideră că întreruperea campionatului nu a fost benefică pentru echipa sa, care se afla într-o formă bună. Universitatea Craiova va fi lipsită în acest meci de Bancu, accidentat pe termen lung, Koljic, dar şi de Baiaram şi Mitrea, suspendaţi.

„Avem de înfruntat o echipă care este în formă maximă, a acumulat foarte puncte de la venirea lui Toni Petrea, în ultimele zece meciuri au pierdut o singură dată, au urcat mult în clasament. Era considerată victimă sigură, toată lumea o dădea pe Chindia deja retrogradată şi acum deja are o opţiuni serioase chiar şi pentru ultima poziţie din play-off. Sunt câteva echipe cărora nu le-a picat bine această pauză, şi noi şi Chindia suntem printre ele, la fel şi FCSB sau CFR. Pe de altă parte, am echilibrat balanţa cu jucătorii care au jucat mai puţin în ultima perioadă, vor apărea şi ei de la etapă la etapă, fiindcă sunt suspendări, accidentări. E o miză importantă pentru noi, dacă vom câştiga această restanţă vom urca pe poziţia a treia, ceea ce ne asigură şi un număr mai mic de puncte faţă de primul loc, care se vor şi înjumătăţi, deci am rămâne pe locurile pe care ne-am propus să fim. Am muncit mult în această perioadă, jucătorii au simţit o stare de oboseală, este foarte important să urcăm în clasament” a declarat Mirel Rădoi.

Acesta s-a referit şi la accidentarea gravă a lui Nicuşor Bancu: „La două zile după operaţie, Bancu a venit aici, direct la recuperare, suntem alături de el, important este ca mediul în care stă, acasă şi la stadion, să-i transmită energie pozitivă, este căpitanul nostru, este legendă a clubului şi sunt sigur că va reveni înainte de termenul pe care doctorii l-au dat”.

Mijlocaşul Dan Nistor a prefaţat astfel duelul cu Chindia: „Va fi un meci foarte dificil pentru noi, deoarece de când a venit noul antrenor, Chindia nu a pierdut niciun meci în campionat, dar pentru este un impuls să câştigăm cele trei puncte, fiindcă putem trece pe locul 3. Probabil ar fi fost mai uşor pentru noi dacă îi întâlneam înainte de venirea lui Toni Petrea, fiindcă nu traversau o formă prea bună, aşa va fi destul de greu, au echipă bună. A fost o pauză destul de grea pentru noi, pentru că ne-am încărcat bateriile, am avut chiar şi câte două antrenamente pe zi, destul de dure, dar aşa pregătim meciurile din campionat, unde trebuie să dăm totul” a spus Dan Nistor, a cărui favorită la Mondiale este naţionala Angliei.