„Forumul Carierei 2019”, la Universitatea din Craiova

0
714
Universitatea din Craiova prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră organizează pe parcursul a două zile, „Forumul Carierei 2019”. Deschiderea oficială a avut loc ieri, în Aula „Mihai I al României”, în prezenţa rectorului Universităţii din Craiova, prof.univ.dr Cezar Spânu, a prof.univ.dr Leonard Mănescu, preşedintele INCESA şi a oficialităţilor locale.
Aproximativ 30 de firme mari din regiune au venit să-şi prezinte locurile de muncă vacante, dar şi să le ofere studenţilor interesaţi internship-uri. Agenţii economici provin din domenii diferite de activitate precum: IT, producţia de componente auto sau industria agro-alimentară. Firmele îşi expune oferta locurilor de muncă şi a stagiilor de practică în holul central al Universităţii din Craiova, pe parcursul celor două zile. În paralel, la sediul fiecărei facultăţi, se desfăşoară ateliere ale carierei. Acestea  sunt organizate fie cu ajutorul firmelor participante la eveniment, fie cu sprijinul autorităţilor locale.
Evenimentul urmăreşte crearea şi dezvoltarea unor mecanisme complementare de sprijin pentru evoluţia în carieră a studenţilor, intensificarea colaborării între Universitatea din Craiova şi mediul socio-economic în vederea asigurării unor parcursuri individualizate de formare şi inserţie profesională.
Stelian Bărăgan, viceprimarul municipiului Craiova :
„Am fost onorat să particip la deschiderea unui eveniment deosebit de important pentru comunitatea academică a Universităţii din Craiova. Forumul Carierei ce a pornit, cu câţiva ani în urmă, ca iniţiativă a unui grup de studenţi ai Facultăţii de Litere, a devenit, astăzi, o tradiţie a Universităţii din Craiova. Este un eveniment organizat în fiecare toamnă şi ajuns astăzi la cea de-a patra ediţie, în cadrul căruia studenţii, dar şi absolvenţii Universităţii din Craiova, au posibilitatea de interacţiona cu agenţii economici. De la an la an, sunt din ce în ce mai multe companii interesate să investească în Craiova şi mai mult decât atât, îşi îndreaptă atenţia spre absolvenţii Universităţii din Craiova. Un exemplu cât se poate de clar este parteneriatul încheiat între Primăria Craiova, Universitatea din Craiova şi Compania Ford, prin intermediul căruia au fost puse bazele celui mai important proiect de antreprenoriat social – CRAF, singurul de acest fel din Europa” 
Cosmin Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj :
„Această iniţiativă reprezintă o însemnată modalitate prin care Universitatea din Craiova îşi urmăreşte obiectivul de intensificare a implicării la nivel economic şi social. Consiliul Judeţean Dolj a acţionat cu toată convingerea pentru a stimula crearea locurilor de muncă prin atragerea investiţiilor. De altfel, prima noastră platformă economică, Parcul Industrial Craiova, care a condus, de-a lungul timpului, la apariţia unui număr de aproximativ 1.600 de posturi, este un succes din acest punct de vedere, fiind astăzi ocupată integral de companii.
În continuarea strategiei pe care am definit-o, am înfiinţat o nouă infrastructură de afaceri, High-Tech Industry Park, pe care ulterior am şi extins-o până la un total de aproape 30 de hectare de teren, tocmai pentru a răspunde interesului crescut al întreprinzătorilor. În prezent, aici se regăsesc 37 de agenţi economici, care s-au angajat să creeze 2.000 de locuri de muncă”