O frumoasă lecție de voluntariat la Grădinița „Tudor Vladimirescu”

0
125

Preșcolarii voluntari ai Grădiniței “Tudor Vladimirescu” din Craiova au colectat fructe și legume și le-au donat copiilor cu dizabilități de la Centrul ANCAAR.

Frumoasa acțiune care i-a antrenat pe micuții de la Grădinița „Tudor Vladimirescu” s-a desfășurat săptămâna trecută și s-a bucurat de un mare succes. Entuziasmul și bucuria s-au putut citi pe chipurile senine ale copiilor atunci când au pregătit micile lor cadouri. Pachețelele cu fructe și legume proaspete au ajuns la cei 10 copii cu dizabilități de la Centrul ANCAAR. Acțiunea „Săptămâna fructelor și legumelor donate” este cuprinsă în calendarul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

„Obiectivele generale ale Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară se referă la încurajarea implicării copiilor, în practica voluntariatului, în activități desfășurate cu persoane aflate în dificultate. Scopul este de a susține procesul de incluziune socială a acestora, precum și de dezvoltare educațională personală”, a spus profesorul Oana Nicolae.

Au dăruit cu multă bucurie

Cadrele didactice care au coordonat acest generos proiect au scos în evidență bucuria cu care copii s-au implicat în acest proiect. „Prin această activitate extracurriculară, preșcolarii au avut prilejul de a dărui, cu mult drag şi bucurie, din roadele toamnei copiilor din Centrul ANCAAR, copii ce au nevoie de mai mult ajutor din partea comunităţii!”, a afirmat, la rândul ei, profesor Simona Florea. „Ajutorul vostru are ca scop accesul la o viață cât mai independentă pentru cei 10 adolescenți și tineri cu autism din Centrul ANCAAR”, a precizat Luminița Sandu, vicepreședinta filialei.

«Parteneriatul „Împreună să îi ajutăm!” se desfășoară pe durata întregului an școlar, timp în care preșcolarii se vor implica și pe viitor în acțiuni de susținere», a mărturisit profesor Roxana Nila.