„Stagiunea Europa” dedică o săptămână muzicii Finlandei, ţara compozitorului Jean Sibelius

0
130

„Stagiunea Europa” a Filarmonicii „Oltenia” dedică cea de-a șaptea săptămână, din cele 28 de promovare a muzicii europene, Finlandei, țara compozitorului Jean Sibelius. Evenimentul va debuta luni, 30 noiembrie, ora 19.00, în Sala „Filip Lazăr” a instituției, cu întâlnirea melomanilor cu Juha Ahonen, managerul Orchestrei Simfonice Radio din Finlanda. Marţi, 1 decembrie, ora 19.00, este programat un recital neconvenţional, la Muzeul de Artă, cu două tinere studente de la Academia de Muzică „Sibelius” din Helsinki: flautista Martta Emilia Jamsa și pianista Niina Tuulia Ranta. La ambele evenimente intrarea publicului va fi liberă.

Joi, 3 decembrie, de la ora 19.00, muzicienii finlandezi se vor prezenta publicului. Dirijorul Jukka Iisakkila și flautistul Sami Junnonen vor vorbi, în Sala „Filip Lazăr”, despre activitatea lor, ca și despre concertul simfonic de a doua zi, care propune un repertoriu integral suedez ce poartă auditoriul în universul fascinant şi misterios al Finlandei.

Vineri seara, de la ora 19.00, în sala Filarmonicii „Oltenia”, cei doi artişti din Finlanda și Orchestra Simfonică a instituției craiovene vor aduce nu mai puţin de trei lucrări în primă audiţie. Este vorba despre Uvertura „The Cobblers on the Heath” („Meşteşugarii pe vatră”) de Uuno Klami, Concertul pentru flaut şi orchestră de Uljas Pulkkis și Simfonia a III-a în Do major, op. 52 de Jean Sibelius (150 de ani de la naştere). Un bilet costă 35 de lei și, pentru elevi, studenţi, pensionari, 25 de lei.