Regal baschetbalistic în sâmbăta sportivă a Băniei

0
120

SCMU Craiova întâlneşte Asesoft Ploieşti într-un meci din Liga Naţională, chiar după meciul Ştiinţei cu Ceahlăul în Liga I

Sâmbătă va fi o zi plină de sport în Bănie, deschisă în Polivalentă de meciul de volei SCMU Craiova – Arcada Galaţi, la ora 14, continuată pe „Ion Oblemenco” de partida din Liga I dintre Universitatea Craiova şi Ceahlăul, la ora 15.30 şi apoi de disputa de baschet dintre SCMU Craiova şi campioana Asesoft Ploieşti, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă. Antrenorul baschetbaliştilor, Andjelko Mandic, recunoaşte statutul de out-sider în jocul cu galacticii de la Asesoft, dar îşi pune speranţa în motivaţia băieţilor săi, care întâlnesc cea mai bună echipă şi nu au practic ce pierde, în sprijinul fanilor, care vor veni şi de la stadion, după meciul Craiova – Ceahlăul, dar şi într-o oarecare lipsă de motivaţie şi o oboseală a prahovenilor, care miercuri seara au jucat în Eurocup cu Lietuvis Rytas, pierzând cu 97-92. „Suntem profesionişti şi abordăm toate meciurile la victorie, dar cred trebuie să fim şi realişti şi să admitem că depindem mult de echipa pe care o aliniază Asesoftul, de câţi străini vor folosi, de cât de mult se vor odihni după meciul din Lituania. Ei au un parcurs bun în Eurocup, acela este obiectivul lor principal, sunt mai puţin motivaţi în campionat. Sperăm să nu fie atât de concentraţi la Craiova. Vom încerca să profităm de oboseala lor şi să jucăm la nivel ridicat toate cele 40 de minute. Trebuie să facem foarte puţine greşeli, fiindcă o echipă mare profită de orice eroare pentru a se desprinde. Îşi construiesc meciul şi te pedepsesc cu orice ocazie. Dacă vor marca iar 14 coşuri de 3 puncte în repriza a doua, aşa cum au făcut-o în returul Cupei, nu cred că avem vreo şansă. Oricum, noi jucăm fără presiune, nu avem nimic de pierdut, o victorie contra Asesoftului contează practic dublu, fiindcă de obicei ei îşi câştigă jocurile. Ştiu că au pierdut cu Mureşul, iar noi am bătut Mureşul, dar asta nu înseamnă că voi suntem mai bine ca Asesoftul. Sperăm într-o sală plină, mai ales că jucăm imediat după meciul de fotbal dintre Universitatea şi Ceahlăul” a declarat Mandic.

Obiectiv pe final de tur – măcar 2 victorii

SCMU Craiova ocupă momentan locul 8, cu 11 puncte, iar Andjelko Mandic consideră că parcursul echipei a fost unul bun, iar în ultimele 5 partide din tur, până la finalul anului, echipa ar trebui să mai câştige încă 2 meciuri pentru a-şi păstra linia favorabilă. În retur sunt programate 8 meciuri în Polivalentă şi doar 4 deplasări, în condiţiile în care meciurile cu Asesoft şi Steaua din retur vor fi în deplasare. „Avem 4 victorii şi 3 înfrângeri şi cred că suntem în grafic, suntem pe drumul cel bun ca rezultate. Doar eşecul de la Mediaş mi l-aş reproşa, în rest totul a fost conform aşteptărilor, chiar peste acestea. Ne aşteaptă 5 meciuri foarte grele, avem acasă cu Asesoft şi Steaua, cele mai bune echipe ale campionatului, şi deplasări la Sibiu, Oradea, echipe foarte bune, dar cu care avem totuşi şanse egale, şi la Timba Timişoara. Chiar dacă este teoretic cel mai uşor meci, vom avea probleme, atât motivaţionale, cât şi ca program, el urmând chiar după derby-ul cu Steaua, atât de important pentru Craiova, dar şi înainte de Crăciun, fiind ultimul joc din 2014. În mod normal ar trebui să mai câştigăm 2 meciuri în tur, tot ce e peste ar fi un bonus excelent, dacă ar fi mai puţine, n-ar fi fi prea bine. Am rămâne astfel în obiectiv, fiindcă în retur avem mult mai multe meciuri acasă, ceea ce este totuşi un avantaj important” a spus Andjelko Mandic.

Mandic este exasperat de accidentări

Tehnicianul sârb este mulţumit de parcursul echipei, dar îngrozit practic de seria de accidentări, majoritatea jucătorilor acuzând probleme medicale de la începutul sezonului, acestea continuând şi în această perioadă. Pentru meciul cu Asesoft, Bosnjak este absenţă certă, dar mai sunt şi alţi jucători nerecuperaţi total, doar Bozovic, Petrişor şi Krstanovic fiind la 100 % din punct de vedere fizic. „Nu vreau să caut scuze, dar de când am început sezonul nu am avut la dispoziţie în vreun meci toţi jucătorii. Este incredibil ce ni se întâmplă cu aceste accidentări, nu mai ştiu ce să fac. Înaintea fiecărui meci aştept ca doctorul să-mi spună pe cine mă pot baza, cine este apt de joc. Unii dintre jucători şi-au asumat riscuri, au forţat reintrând mai devreme ca medicii să-şi dea OK-ul, din respect pentru echipă şi suporteri. Practic, doar Krstanovic şi Bozovic nu au avut probleme de sănătate până acum, în rest toţi au suferit câte ceva. Ne afectează această criză de efectiv şi la antrenamente, fiindcă deşi avem lotul complet, nu poţi să-ţi măsori forţele doar cu Damian, Ciotlăuş şi Corneanu, chiar dacă ei dau totul şi se pregătesc cum trebuie.  Acelaşi ghinion cu accidentările l-am avut şi anul trecut. Nu sunt eu un tip foarte religios, dar poate ar trebui să încercăm să aducem şi un preot la echipă, nu doar un doctor. În Rusia chiar se practică la unele echipe, înaintea startului sezonului” a spus antrenorul Craiovei.

„Zoki” Krstanovic: „Vom da totul să batem Asesoft”

Liderul echipei din punct de vedere al evoluţiilor, Zoran Krstanovic, este optimist înaintea partidei de mâine, consiedrând că el şi colegii chiar au şanse la victorie, fiind hotărâţi să nu mai repete erorile din  returul Cupei. „Cu Asesoftul trebuie să jucăm la acelaşi nivel timp de 40 de minute, să facem cât mai puţine greşeli. După cele două meciuri de Cupă, avem o idee un plus de modul cum ar trebuie să-i abordăm, suntem pregătiţi mental pentru un asemenea joc şi aşteptăm fanii alături, fiindcă astfel vom avea mai multe şanse să învingem campioana”. „Zoki” este coşgeterul Ligii Naţionale, dar spune că rezultatele echipei sunt mult mai importante decât cele personale. „Nu pun mare preţ pe acest clasament individual şi nu cred că e important că eu sunt cel mai bun marcator din Liga Naţională, aş fi mult mai fericit ca echipa să fie în frunte” a declarat pivotul de 32 de ani, care are în Liga Naţională o medie de 23.3 puncte (locul 1) şi 7,3 recuperări (locul 7) pe meci, cu un coeficient 22 (locul 1).