Aleșii și-au aruncat bulgări pentru „Orășelul Copiilor”

0
265

Consilierii municipali au votat, în plenul de ieri, asocierea cu firma „Pink Park” din Buzău care se va ocupa de organizarea sărbătorilor de iarnă. Înainte de vot, aleșii locali ai opoziției nu au pierdut prilejul să arunce cu câțiva bulgări în autorități, criticându-le că nu le oferă copiilor un Orășel mai frumos.

Primul care a strâmbat din nas gândindu-se cum va arăta „Orășelul Copiilor” din această iarnă a fost consilierul PNL, Pavel Badea. Cu o voce mai moale, Badea a spus, mai întâi, că nu ar trebui să se amenajeze pe esplanda Teatrului Național „Marin Sorescu”, având în vedere că se lucrează în apropiere la parcarea subterană. Consilierul a criticat apoi modul cum au arătat Orășelele din ultimii ani. „Totodată, în ultimii ani, din nefericire, acest eveniment nu a fost organizat bine. Vă rog mult să aveți grijă la modul cum se realizează acest Orășel pentru că este păcat să nu ne ridicăm la așteptărilor copiilor noștri”, a declarat consilierul liberal. Badea a spus că autoritățile ar trebui să fie mai atente la selectarea firmelor organizatoare deoarece „anul trecut s-a ales o firmă cu o cifră de afaceri mică, iar anul acesta o firmă care a fost înființată abia în luna mai”.

„Nimic nu este gratis”

Consilierul Dan Cherciu a făcut analogie între „Orășelul Copiilor” și „Caravana lui Axinte”, spectacolul care s-a desfășurat vara trecută în centrul Craiovei cu girul autorității locale și a spus că autoritățile se asociazîă prea ușor cu niște firme despre care nu știu multe lucruri. „Primăria Craiova se asociază foarte ușor cu firme asupra cărora nu se face nici o verificare de bonitate, de reputanță. Și vă reamintesc de Caravana lui Axinte”. Cherciu este de părere că ar fi fost necesar să se caute din timp o firmă serioasă care să se ocupe de organizarea sărbătorilor. „Faptul că o să ni se spună că această societate este bună pentru că face totul gratis, că nu ne costă nimic, este un fals. Firmele realizează venituri deoarece toți copiii care se vor da cu mașinuțele plătesc, iar primăria le dă un teren gratis”. Alesul liberal și-a anunțat apoi colegii că nu va vota această asociere, ceea ce s-a și întâmplat.

„Prichindeii nu mai pot fi păcăliți”

Consilierul Marian Vasile a spus că prichindeii din ziua de azi nu mai pot fi păcăliți cu un „Orășel” prost organizat, deoarece unii au vizitat parcuri de distracție din străinătate, iar alții se documentează pe internet cum arată adevăratele Orășele. ”Copiii au ieșit în Europa, au fost la Disney sau s-au uitat pe internet și au văzut ce înseamnă niște Orășele adevărate. Trebuie să le aducem niște echipamente adecvate pentru anul 2014. Dar atâta timp cât ne asociem cu o societate care a fost înființată în luna mai, în baza unei simple cereri, nu poți să te aștepți la ceva bun”, a spus consilierul Vasile. Acesta s-a întrebat și cine va plăti energia electrică și ridicarea tonelor de gunoaie pe care le vor lăsa în urmă comercianții și vizitatorii care vor trece pragul acestui Orășel.

Gafa lui Cotescu

Votul a pus capăt acestor critici, dar nu înainte ca alesul local Nicușor Cotescu să comită o gafă. Din dorința de a puncta la capitolul corectitudine, acesta a ținut să le dea o replică antevorbitorilor săi care ridicaseră semne de întrebare vizavi de firma organizatoare. „A fost o licitație pe care nimeni nu o poate comenta. S-au prezentat două societăți și a fost aleasă aceasta deoarece a avut prețul cel mai mic”, a spus Cotescu sigur pe el. Consilierii au strâmbat iar din nas, murmurând în sală că ei nu știu să fi fost anunțată vreo licitație pentru sărbători. „Este vorba de asociere, deci firma s-a ales fără licitație”, a oferit un răspuns oficial Ovidiu Mischianu, directorul Direcției Juridice a Primăriei Craiova. „Da, aveți dreptate”, s-a corectat Cotescu, apoi s-a purces la vot, asocierea cu SC Pink Park fiind aprobată cu majoritate de voturi.

Revelion de 16.000 de euro

SC Pink Park din Buzău, potrivit contractului de asociere votat de aleșii locali, urmează să se ocupe de organizarea sărbătorilor de iarnă. Societatea a solicitat să primească cu titlu gratuit esplanada Teatrului, unde urmează să amenajeze „Orășelul Copiilor”. În contrapondere, SC Pink Park se angajează să suporte costurile pentru petrecerea de Revelion, în limita a 16.000 de euro. În contul acestor bani, ca și în anii trecuți, craiovenii vor avea parte de un concert în aer liber, susținut de artiști locali, petrecerea urmând să se încheie cu un foc de artificii.